Saltimbocca borjúhús kapribogyóval, parmai sonkával és zsályával, fehérboros szósszal tálalva

Saltimbocca kapribogyóval

A Saltimbocca kapribogyóval a klasszikus olasz recept egy frissítő, savanykás változata, amely tökéletesen egyesíti a sonka, zsálya és kapribogyó karakteres ízeit. Történeti háttér: a saltimbocca eredetileg Rómából származik, de számos olasz tartományban kedvelik a különféle változatait. A kapribogyó használata Szicíliában és Dél-Olaszországban elterjedt, ahol gyakran kerül hal- és húsételekbe is. Technikai tanács: ne főzd túl sokáig a kapribogyót, mert elveszíti a roppanós textúráját és markáns ízét. Felhasználói élmény: ez az étel ideális választás azoknak, akik szeretik a kontrasztos, sós-savanykás ízeket. Kínálhatod polentával, párolt zöldségekkel vagy friss kenyérrel – a mártás garantáltan a tányér utolsó morzsájáig elfogy.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
990 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Borjúszelet
8 db Parmai sonka
8 db Friss zsályalevél
2 ek. Kapribogyó
3 ek. Liszt
40 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
100 ml Száraz fehérbor
0.5 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra, sózd és borsozd meg. Helyezz mindegyik szeletre egy parmai sonkát és egy zsályalevelet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.

    A hús alá ne kerüljön túl sok só, mert a sonka és a kapribogyó is sós ízű.

    2

    A szeleteket forgasd meg enyhén lisztben, csak annyira, hogy vékony rétegben bevonja őket.

    A lisztbevonat elősegíti a szép kérges sütést és a szósz sűrítését.

    3

    Melegítsd fel az olívaolajat és a vajat egy nagy serpenyőben. A húsokat sonkás oldalukkal lefelé kezd el sütni 2-3 percig, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.

    A sonkás oldal gyorsan megpirul, ezért figyeld, hogy ne égjen meg.

    4

    Vedd ki a szeleteket, és öntsd fel a serpenyőt a fehérborral. Forrald fel, majd keverd bele a kapribogyót és főzd 2-3 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.

    A kapribogyót csak a főzés végén add hozzá, így nem veszíti el a textúráját és ízét.

    5

    Tedd vissza a húsokat a serpenyőbe, és forgasd meg őket a kapribogyós szószban. Főzd még 1-2 percig, majd távolítsd el a fogpiszkálókat és tálald melegen.

    Tálalás előtt locsold meg a szeleteket a szósz teljes mennyiségével, így még ízesebb lesz a fogás.