A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra, sózd és borsozd meg. Helyezz mindegyik szeletre egy parmai sonkát és egy zsályalevelet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.
A hús alá ne kerüljön túl sok só, mert a sonka és a kapribogyó is sós ízű.
A szeleteket forgasd meg enyhén lisztben, csak annyira, hogy vékony rétegben bevonja őket.
A lisztbevonat elősegíti a szép kérges sütést és a szósz sűrítését.
Melegítsd fel az olívaolajat és a vajat egy nagy serpenyőben. A húsokat sonkás oldalukkal lefelé kezd el sütni 2-3 percig, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.
A sonkás oldal gyorsan megpirul, ezért figyeld, hogy ne égjen meg.
Vedd ki a szeleteket, és öntsd fel a serpenyőt a fehérborral. Forrald fel, majd keverd bele a kapribogyót és főzd 2-3 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.
A kapribogyót csak a főzés végén add hozzá, így nem veszíti el a textúráját és ízét.
Tedd vissza a húsokat a serpenyőbe, és forgasd meg őket a kapribogyós szószban. Főzd még 1-2 percig, majd távolítsd el a fogpiszkálókat és tálald melegen.
Tálalás előtt locsold meg a szeleteket a szósz teljes mennyiségével, így még ízesebb lesz a fogás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.