A borjúszeleteket óvatosan klopfold ki vékonyra. Sózd és borsozd meg, majd mindegyikre tegyél egy szelet specket és egy zsályalevelet, amit fogpiszkálóval rögzíts.
A speck karakteresebb, füstösebb ízt ad, ezért ügyelj a sózásra – ne legyen túl sós az étel.
A húsokat enyhén lisztezd be. Ne legyen vastag a lisztréteg, csak vékony bevonat, ami majd a mártást is segít sűríteni.
Használj finom szitát vagy rázd le kézzel a felesleget, hogy ne égjen le a serpenyőben.
Melegítsd fel az olívaolajat és a vajat egy nagy serpenyőben. A húsokat speckes oldallal lefelé kezd el sütni 2-3 percig, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.
A speck könnyen ropogósra sül, de hamar megég – figyelj a hőfokra, közepes lángon dolgozz.
Ha minden szelet megsült, vedd ki őket, és öntsd fel a serpenyőt a fehérborral. Forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy kissé besűrűsödjön a szósz.
Kapard le a serpenyő aljáról a pörzsanyagokat – ezek adják a mártás gazdag ízét.
Helyezd vissza a húsokat a serpenyőbe, forgasd át a szószban, és főzd további 1-2 percig. Tálalás előtt távolítsd el a fogpiszkálókat.
A tálaláshoz kanalazz egy kevés szószt minden szelet tetejére, így marad szaftos és intenzív ízű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.