Saltimbocca csirkehĂșssal, prosciuttoval Ă©s zsĂĄlyalevelekkel

Saltimbocca vöröshagymåval

A Saltimbocca egy hĂ­res olasz Ă©tel, amelyet rĂłmai Ă©ttermekben nĂ©pszerƱsĂ­tettek. Az Ă©tel neve olaszul \'ugrani\', ami utal a gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, dinamikus Ă­zĂ©lmĂ©nyre. Az alapja a csirkehĂșs, amelyet prosciuttoval Ă©s zsĂĄlyĂĄval borĂ­tanak be, majd serpenyƑben sĂŒtnek meg. Az Ă©tel vĂĄltozatai lĂ©teznek, de a klasszikus prosciuttos verziĂł mindenhol kedvelt maradt. A vöröshagyma hozzĂĄadĂĄsa kĂŒlönleges, Ă©des-savanykĂĄs Ă­zt ad a tĂĄlhoz, kiemelve az Ă©tel gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Csirke mellfilĂ©
⭕ 100 g Jellegzetes sonka (pĂ©ldĂĄul prosciutto)
⭕ 8 levĂ©l Friss zsĂĄlya
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 100 ml FehĂ©rbor
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșs mindkĂ©t oldalĂĄt sĂłzd, borsozd, majd mindkĂ©t oldalĂĄt borĂ­tsd be a prosciuttoval Ă©s egy-egy zsĂĄlyalevĂ©llel.

    A hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl fĂŒggƑen, ha tĂșl vastag, az ĂĄllaga kemĂ©ny lehet. Ne hagyd tĂșl vastagon a sonkĂĄt, hogy a zsĂĄlya Ă­ze Ă©rvĂ©nyesĂŒlhessen.

    2

    A vöröshagymĂĄt vĂĄgd vĂ©kony szeletekre, Ă©s egy nagyobb serpenyƑben olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, csak ĂŒvegesre, hogy ne vĂĄljon keserƱvĂ©.

    3

    Egy mĂĄsik serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd meg a csirkehĂșst mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g a sonka ropogĂłs nem lesz, Ă©s a hĂșs ĂĄtsĂŒl. A hĂșsnak kĂ­vĂŒl ropogĂłsnak, belĂŒl szaftosnak kell lennie.

    Ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, kĂŒlönben kiszĂĄradhat. Ha a hĂșs vastagabb, Ă©rdemes lefedni egy pillanatra, hogy biztosan ĂĄtsĂŒljön.

    4

    MiutĂĄn a hĂșs elkĂ©szĂŒlt, öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort a serpenyƑbe, Ă©s hagyd, hogy a szĂłsz 2-3 perc alatt kissĂ© besƱrƱsödjön.

    A bor hozzĂĄadĂĄsa segĂ­t feloldani a serpenyƑ aljĂĄn lĂ©vƑ finom Ă­zeket, Ă©s Ă­nycsiklandĂł szĂłszt alkot.

    5

    A kĂ©sz hĂșsokat tĂĄlald a pirĂ­tott hagymĂĄval Ă©s a boros szĂłsszal a tetejĂ©n.

    A hĂșs mellĂ© tĂĄlalhatsz friss zöldsĂ©geket vagy rizst is, hogy komplett Ă©telt kapj.