Saltimbocca csirkehússal, prosciuttoval és zsályalevelekkel

Saltimbocca vöröshagymával

A Saltimbocca egy híres olasz étel, amelyet római éttermekben népszerűsítettek. Az étel neve olaszul \'ugrani\', ami utal a gyorsan elkészíthető, dinamikus ízélményre. Az alapja a csirkehús, amelyet prosciuttoval és zsályával borítanak be, majd serpenyőben sütnek meg. Az étel változatai léteznek, de a klasszikus prosciuttos verzió mindenhol kedvelt maradt. A vöröshagyma hozzáadása különleges, édes-savanykás ízt ad a tálhoz, kiemelve az étel gazdag ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirke mellfilé
100 g Jellegzetes sonka (például prosciutto)
8 levél Friss zsálya
1 db Vöröshagyma
100 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehús mindkét oldalát sózd, borsozd, majd mindkét oldalát borítsd be a prosciuttoval és egy-egy zsályalevéllel.

    A hús vastagságától függően, ha túl vastag, az állaga kemény lehet. Ne hagyd túl vastagon a sonkát, hogy a zsálya íze érvényesülhessen.

    2

    A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, és egy nagyobb serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, csak üvegesre, hogy ne váljon keserűvé.

    3

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst mindkét oldalán, amíg a sonka ropogós nem lesz, és a hús átsül. A húsnak kívül ropogósnak, belül szaftosnak kell lennie.

    Ne süsd túl a csirkét, különben kiszáradhat. Ha a hús vastagabb, érdemes lefedni egy pillanatra, hogy biztosan átsüljön.

    4

    Miután a hús elkészült, öntsd hozzá a fehérbort a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szósz 2-3 perc alatt kissé besűrűsödjön.

    A bor hozzáadása segít feloldani a serpenyő alján lévő finom ízeket, és ínycsiklandó szószt alkot.

    5

    A kész húsokat tálald a pirított hagymával és a boros szósszal a tetején.

    A hús mellé tálalhatsz friss zöldségeket vagy rizst is, hogy komplett ételt kapj.