A csirkehús mindkét oldalát sózd, borsozd, majd mindkét oldalát borítsd be a prosciuttoval és egy-egy zsályalevéllel.
A hús vastagságától függően, ha túl vastag, az állaga kemény lehet. Ne hagyd túl vastagon a sonkát, hogy a zsálya íze érvényesülhessen.
A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, és egy nagyobb serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A hagymát ne pirítsd túl, csak üvegesre, hogy ne váljon keserűvé.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst mindkét oldalán, amíg a sonka ropogós nem lesz, és a hús átsül. A húsnak kívül ropogósnak, belül szaftosnak kell lennie.
Ne süsd túl a csirkét, különben kiszáradhat. Ha a hús vastagabb, érdemes lefedni egy pillanatra, hogy biztosan átsüljön.
Miután a hús elkészült, öntsd hozzá a fehérbort a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szósz 2-3 perc alatt kissé besűrűsödjön.
A bor hozzáadása segít feloldani a serpenyő alján lévő finom ízeket, és ínycsiklandó szószt alkot.
A kész húsokat tálald a pirított hagymával és a boros szósszal a tetején.
A hús mellé tálalhatsz friss zöldségeket vagy rizst is, hogy komplett ételt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.