A lisztet egy nagy tálba szitáld, add hozzá a sót, majd fokozatosan adagolva öntsd hozzá a vizet. Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd fedd le egy tiszta konyharuhával, és pihentesd 30 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezedhez, de nem is túl kemény – szükség esetén adj hozzá még egy kevés vizet vagy lisztet.
Közben készítsd el a tölteléket: a vöröshagymát apróra vágd, majd keverd össze a darált marhahússal, a borssal és a sóval. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha lédúsabb tölteléket szeretnél, adj hozzá egy kevés vízzel elkevert olajat a húshoz – így szaftosabb lesz a végeredmény.
A pihentetett tésztát oszd kisebb darabokra, majd egyenként nyújtsd ki vékony, kb. tenyérnyi nagyságú körökre. Helyezz egy-egy evőkanálnyi tölteléket a közepére.
A körök széleit enyhén nedvesítsd be vízzel, így könnyebb lesz lezárni őket, és nem nyílnak szét sütés közben.
Formázz háromszög alakú batyukat úgy, hogy három sarkot hajtasz be középre, majd jól nyomd össze az éleket. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
A batyuk szélét ujjbeggyel vagy villa végével is lenyomkodhatod – ettől szebb mintázatot kapnak, és biztosan zárva maradnak.
Kend meg a tetejüket felvert tojással, majd előmelegített sütőben 200°C-on süsd őket 25-30 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
Ha ropogósabb héjat szeretnél, az utolsó 5 percben kapcsold át légkeveréses módra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.