Sandesh narancshéjjal, frissen tálalva

Sandesh narancshéjjal

A Sandesh egy hagyományos bengáli desszert, amely túróból készül, és gyakran ízesítik rózsavízzel, fahéjjal vagy narancshéjjal. Az édesség gazdag ízvilágú, és könnyedén elkészíthető. A narancshéj hozzáadása egy friss, citrusos ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti a túrós alapot. Ezt a desszertet gyakran kínálják ünnepi alkalmakkor Indiában, és népszerű választás a tavaszi hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
100 g Cukor
1 db Narancshéj
1 tk. Fahéj
100 ml Víz
1 tk. Rózsavíz
50 g Mandula
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy tálba, és jól keverd át, hogy a szemcsék eltűnjenek. Ha a túró túl nedves, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    A túró legyen friss és száraz, hogy a készítés során könnyen formázható legyen.

    2

    A narancshéjat reszeld le finomra, ügyelve arra, hogy csak a színes részt használd, mert a fehér rész keserű lehet.

    A narancs héja friss és illatos, így tökéletesen kiemeli a sütemény ízét.

    3

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett add hozzá a víz felét. Főzd, amíg a cukor teljesen elolvad.

    Használj közepes hőt, hogy a cukor ne karamellizálódjon túl gyorsan.

    4

    Amikor a cukros oldat elkészült, add hozzá a túrót, narancshéjat, fahéjat, rózsavizet, és alaposan keverd össze.

    A rózsavíz egy különleges ízt ad a Sandesh-nek, de ha nem szereted, helyettesítheted vaníliás cukorral.

    5

    A mandulát apróra vágd, majd egy serpenyőben enyhén pirítsd meg. Ezután keverd a túrós keverékhez.

    A pirított mandula finom ropogós textúrát ad, de ha nem szereted a mandulát, használhatsz más diófélét is.

    6

    Formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat, és tálald őket frissen.

    Ha szeretnéd, a kész Sandesh-t lehet díszíteni egy-egy egész mandulával a tetején.