Sekihan tenko azukival tálalva, gazdag textúrával és szezámmaggal megszórva

Sekihan tenko azukival

A Sekihan tenko azuki egy japán étel, amely évszázados hagyományokkal rendelkezik, és gyakran kerül az asztalra ünnepi alkalmakkor, mivel a rizs és adzuki bab piros színe a boldogságot és bőséget szimbolizálja. A japán konyhában az adzuki babot édes étkezéseknél használják, de a Sekihan ételben a rizs és bab keveréke különleges egyensúlyt teremt a sós és édes ízek között. A tálalásnál gyakran szórják meg szezámmaggal, ami még gazdagabbá teszi az ízélményt. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem egészséges is, hiszen gazdag rostokban és fehérjében. Ha valami különlegeset keresel a mindennapi étkezéshez, vagy egy különleges ételt szeretnél készíteni ünnepi alkalmakkor, a Sekihan tenko azukival tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Adzuki bab
0.5 tk.
500 ml Víz
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az adzuki babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be hideg vízbe 6-8 órára vagy egész éjszakára.

    A bab áztatása segít a gyorsabb főzésben és eltávolítja a felesleges kemikáliákat.

    2

    A rizst is öblítsd le jól, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a port. Hagyd lecsöpögni a rizst egy szűrőben.

    A rizs alapos öblítése megakadályozza, hogy túlságosan ragacsos legyen a végén.

    3

    Tedd a rizst és az adzuki babot egy edénybe, öntsd fel vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt és főzd alacsony lángon 40-50 percig, amíg a rizs megpuhul és a bab is megfő.

    Ne keverd túl sokszor a rizst, mert az megbontja a textúráját, és a rizs pelyhesebb lesz.

    4

    Amikor a rizs és a bab elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihenés segít, hogy a rizs felszívja a megmaradt folyadékot és még puhább legyen.

    5

    Szórd meg szezámmaggal és alaposan keverd össze. Tálald melegen, kísérheted sültekkel vagy édes szósszal.

    A szezámmag hozzáadásával finom, ropogós textúrát adsz az ételhez, és extra ízt is biztosít.