Az adzuki babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be hideg vízbe 6-8 órára vagy egész éjszakára.
A bab áztatása segít a gyorsabb főzésben és eltávolítja a felesleges kemikáliákat.
A rizst is öblítsd le jól, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a port. Hagyd lecsöpögni a rizst egy szűrőben.
A rizs alapos öblítése megakadályozza, hogy túlságosan ragacsos legyen a végén.
Tedd a rizst és az adzuki babot egy edénybe, öntsd fel vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt és főzd alacsony lángon 40-50 percig, amíg a rizs megpuhul és a bab is megfő.
Ne keverd túl sokszor a rizst, mert az megbontja a textúráját, és a rizs pelyhesebb lesz.
Amikor a rizs és a bab elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihenés segít, hogy a rizs felszívja a megmaradt folyadékot és még puhább legyen.
Szórd meg szezámmaggal és alaposan keverd össze. Tálald melegen, kísérheted sültekkel vagy édes szósszal.
A szezámmag hozzáadásával finom, ropogós textúrát adsz az ételhez, és extra ízt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.