LangyosĂtsd meg a tejet, Ă©s morzsold bele az Ă©lesztĆt. Adj hozzĂĄ 1 teĂĄskanĂĄl cukrot, keverd el, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, amĂg felfut. Ez az Ă©lesztĆ aktivĂĄlĂĄsĂĄhoz szĂŒksĂ©ges.
Ăgyelj arra, hogy a tej ne legyen forrĂł, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt!
Keverd össze a lisztet, maradĂ©k cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a tojĂĄst, majd az Ă©lesztĆs keverĂ©ket is. Dolgozd össze, vĂ©gĂŒl add hozzĂĄ az olvasztott, de mĂĄr nem forrĂł vajat. GyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ.
Ha tĂșl ragacsos a tĂ©szta, kevĂ©s lisztet szĂłrj hozzĂĄ, de ne tĂșl sokat, kĂŒlönben kiszĂĄrad.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s langyos helyen keleszd 45-60 percig, amĂg kĂ©tszeresĂ©re nĆ. Ez idĆ alatt a tĂ©szta levegĆs Ă©s könnyƱ lesz.
Tedd a tĂĄlat egy tiszta konyharuhĂĄval lefedve a sĂŒtĆbe a vilĂĄgĂtĂĄssal â ideĂĄlis kelesztĂ©si hĆmĂ©rsĂ©kletet ad.
MiutĂĄn megkelt, borĂtsd lisztezett felĂŒletre, Ă©s oszd 10 egyforma rĂ©szre. FormĂĄzz sima, feszes gömböket. Helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂros tepsire, Ă©s hagyd Ășjra kelni 30 percig.
A tĂ©szta felĂŒlete akkor ideĂĄlis, ha sima, feszes Ă©s nem repedezett.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra. A megkelt bucik tetejĂ©t kend meg felvert tojĂĄssal, majd sĂŒsd Ćket 15-18 percig, mĂg aranybarnĂĄk lesznek. Hagyd teljesen kihƱlni.
Ha alulrĂłl megkopogtatva ĂŒreges hangot ad, akkor ĂĄtsĂŒlt.
VĂĄgd le Ăłvatosan a bucik tetejĂ©t, Ă©s egy kanĂĄllal kissĂ© vĂĄjd ki a belsejĂŒket. A kivĂĄjt rĂ©szeket nem hasznĂĄljuk fel ebben a verziĂłban.
Ăles kĂ©ssel dolgozz, hogy ne sĂ©rtsd meg a puha belsĆt.
Tölts a kivĂĄjt mĂ©lyedĂ©sbe kb. 1 evĆkanĂĄl mogyorĂłkrĂ©met. Verd fel a tejszĂnt kemĂ©ny habbĂĄ, majd nyomĂłzsĂĄk segĂtsĂ©gĂ©vel adagold a mogyorĂłkrĂ©m tetejĂ©re.
Hasznålj csillagcsöves habzsåkot a låtvånyos tålalåshoz.
Tedd vissza a levĂĄgott kalapokat a tejszĂnhabra, Ă©s szĂłrd meg porcukorral a tetejĂŒket.
Szitåld a porcukrot, hogy egyenletesen oszoljon el és ne tapadjon össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.