A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, sót és a tejet. A hozzávalókat jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a búzalisztet.
A tészta ne legyen túl folyós, inkább sűrűbb, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát egy jól lisztezett felületen nyújtjuk ki, majd kis korongokat vágunk belőle.
A korongokat egyenlő méretűre formáld, hogy egyenletesen süljenek.
A korongokat forró sütőben 180°C-on süssük 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A semlor alapot csak rövid ideig süsd, hogy puha és könnyű maradjon.
A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tiramisu ízesítőt (kávé, amaretto és vanília). Alaposan keverjük össze.
A krém legyen sűrű és lágy, de ne túl folyós, hogy jól kenhető legyen.
A sült semlor alapokat két felére vágjuk, az alsó felére egy kevés krémet teszünk, majd a tetejét visszahelyezzük rá.
A tetejét könnyedén meg lehet szórni egy kis kávéval vagy kakaóporral, hogy még ízesebb legyen.
A kész Semlort tiramisu ízesítéssel hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a tészta finomabb legyen.
A hűtési idő segít az ízek jobban összefonódni, így az étel még finomabb lesz.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét egy kis sült mandulával és egy pici kakaóporral.
A sült mandula extra textúrát ad a desszertnek, és fokozza az ízélményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.