Semlor tiramisu ízesítéssel, friss sült semlor, tiramisu krémmel és sült mandulával

Semlor tiramisu ízesítéssel

A Semlor tradicionális svéd desszert, amelyet hagyományosan húsvét környékén készítenek. Az étel alapját egy puha, édes tészta képezi, amelyet édes tejszínnel és mandulával töltenek. A tiramisu ízesítés hozzáadása új dimenzióval gazdagítja ezt az édességet, kávés, vaníliás és amaretto ízekkel. A semlor tiramisu ízesítéssel különleges, modern verziója a klasszikus svéd édességnek, amely tökéletes választás egy különleges étkezéshez vagy desszerthez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
100 g Cukor
1 ek. Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
100 ml Tej
2 ek. Tiramisu ízesítő (kávé, amaretto, vanília)
50 g Sütött mandula (finomra vágva)
200 ml Friss tejszín
250 g Mascarpone

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, sót és a tejet. A hozzávalókat jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a búzalisztet.

    A tészta ne legyen túl folyós, inkább sűrűbb, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A tésztát egy jól lisztezett felületen nyújtjuk ki, majd kis korongokat vágunk belőle.

    A korongokat egyenlő méretűre formáld, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    A korongokat forró sütőben 180°C-on süssük 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A semlor alapot csak rövid ideig süsd, hogy puha és könnyű maradjon.

    4

    A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tiramisu ízesítőt (kávé, amaretto és vanília). Alaposan keverjük össze.

    A krém legyen sűrű és lágy, de ne túl folyós, hogy jól kenhető legyen.

    5

    A sült semlor alapokat két felére vágjuk, az alsó felére egy kevés krémet teszünk, majd a tetejét visszahelyezzük rá.

    A tetejét könnyedén meg lehet szórni egy kis kávéval vagy kakaóporral, hogy még ízesebb legyen.

    6

    A kész Semlort tiramisu ízesítéssel hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a tészta finomabb legyen.

    A hűtési idő segít az ízek jobban összefonódni, így az étel még finomabb lesz.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét egy kis sült mandulával és egy pici kakaóporral.

    A sült mandula extra textúrát ad a desszertnek, és fokozza az ízélményt.