Langyosítsd meg a tejet, majd morzsold bele az élesztőt, és adj hozzá egy teáskanál cukrot. Hagyd felfutni 10 perc alatt.
Ne legyen túl forró a tej – csak langyos, különben az élesztő elpusztul.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, maradék cukrot, sót és kardamomot. Add hozzá az élesztős tejet, a felolvasztott vajat és a tojást, majd gyúrd sima tésztává.
Használhatsz robotgépet dagasztókarral, így egyenletesebb lesz a tészta szerkezete.
Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán keresztül, amíg duplájára nő.
A kelesztést gyorsíthatod, ha a tálat langyos (nem forró!) sütőbe helyezed.
A megkelt tésztából formázz 10 egyenlő gombócot, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Letakarva pihentesd még 20 percet.
A gombócokat egyenletesen oszd el, hogy sütés közben ne érjenek össze.
Kend meg őket felvert tojással, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 15–18 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hűtsd ki teljesen.
Ha túl gyorsan barnul a teteje, fedd le sütőpapírral a sütés második felében.
Közben készítsd el a vaníliakrémet: a pudingport keverd el a tejszínnel és a cukorral, majd főzd sűrű krémmé, és hűtsd ki teljesen.
Főzés után fedd le a krémet fóliával, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
A kihűlt zsemlék tetejét vágd le, kanalazd ki belsejükből egy kicsit, majd töltsd meg őket a hideg vaníliakrémmel. Helyezd vissza a kalapokat.
A belső morzsát ne dobd ki – keverheted a krémbe, vagy felhasználhatod más desszerthez!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.