Serabi indonéz palacsinta tálalva

Serabi

A Serabi egy népszerű indonéz és maláj palacsinta, amelyet hagyományosan kókusztejből és rizslisztből készítenek. Különlegessége, hogy a tésztát lassan sütik, így a szélei enyhén ropogósak, míg a közepe puha és kissé légies marad. Általában Gula Melaka, azaz pálmacukor sziruppal tálalják, amely egyedülállóan karamellás ízt kölcsönöz neki. Indonéziában és Malajziában a reggeli piacokon és utcai árusoknál is gyakran lehet kapni ezt a finomságot. Egy forró Serabi tökéletes választás egy csésze tea vagy kávé mellé, és az ízek harmóniája igazi trópusi élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
250 ml Kókusztej
100 ml Víz
50 g Cukor
5 g Sütőpor
1 csipet
5 ml Pandan kivonat (opcionális)
30 g Kókuszreszelék
50 ml Gula Melaka (pálmacukor szirup)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport és a sót.

    Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, hogy a serabi megfelelően megemelkedjen.

    2

    Lassan add hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd simára a tésztát. Ha pandan kivonatot is használsz, ezt most add hozzá.

    A kókusztejet és a vizet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. A pandan kivonat egzotikus ízt ad a serabinak.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy kissé besűrűsödjön.

    A pihentetés segít, hogy a rizsliszt megszívja magát, így a serabi lágyabb lesz.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesse meg a serabit. Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredményért.

    5

    Önts egy kis adag tésztát a serpenyő közepére, és ne terítsd szét, hogy középen vastagabb maradjon.

    A serabi jellegzetessége, hogy középen vastagabb, a szélei pedig ropogósak.

    6

    Süsd fedő alatt 2-3 percig, amíg a teteje megszilárdul és a szélek kissé ropogósak lesznek.

    A fedő alatt a serabi egyenletesebben sül meg. Figyeld a széleket, hogy ne égjenek meg.

    7

    Vedd ki a serpenyőből, és ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával.

    A kész serabit tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.

    8

    Tálald melegen, locsold meg Gula Melaka sziruppal, és szórd meg kókuszreszelékkel.

    A Gula Melaka szirup helyett használhatsz juharszirupot vagy mézet is. A kókuszreszelék frissességet ad a serabinak.