A sertéshúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.
A hús szeleteléséhez könnyebb, ha a sertéshúst kicsit megfagyasztod előtte.
Tedd bele a sertéshúst a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Minél tovább marinálódik a hús, annál gazdagabb ízű lesz.
A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.
A friss póréhagyma és lime segítenek egyensúlyozni az étel gazdag ízvilágát.
Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a sertéshúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.
Ne zsúfolj túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem fog egyenletesen sülni.
Miután a hús megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.
A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a bulgogi még ínycsiklandóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.