Sertés Bulgogi tálalva, marhahússal és lime-mal

Sertés Bulgogi

A bulgogi gyökerei a koreai konyhába nyúlnak vissza, ahol a marhahús különféle pácokkal való marinálásának hagyománya van. A sertés bulgogi egy egyedülálló ízvilágot képvisel, amely a szójaszósz és a fokhagyma gazdag kombinációján alapszik, miközben a lime frissítő íze minden falatot felüdít. Ez a koreai étel tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy egy szórakoztató étkezéshez barátokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
1 szál Póréhagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.

    A hús szeleteléséhez könnyebb, ha a sertéshúst kicsit megfagyasztod előtte.

    2

    Tedd bele a sertéshúst a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél tovább marinálódik a hús, annál gazdagabb ízű lesz.

    3

    A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A friss póréhagyma és lime segítenek egyensúlyozni az étel gazdag ízvilágát.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a sertéshúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    Ne zsúfolj túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem fog egyenletesen sülni.

    5

    Miután a hús megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a bulgogi még ínycsiklandóbbá válik.