Készítsd elő a sertéstarját: a szeleteket alaposan tisztítsd meg, és töröld szárazra egy papírtörlővel, hogy a hús jobban megpiruljon.
A szárazra törlés kulcsfontosságú a tökéletes piruláshoz. Ha a hús nedves, akkor inkább párolódik, mint sül.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a finomra vágott fokhagymát, a rozmaringot, a sót és a borsot. Ez lesz a pác.
A rozmaring helyett használhatsz kakukkfüvet vagy más kedvenc fűszernövényt is.
A sertéstarja szeleteket forgasd bele a pácba, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Ha van időd, hagyd a húst akár több órán át is pácolódni a hűtőben. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz.
Közben a grillezőt melegítsd fel közepes hőfokra, vagy készítsd elő a grillt.
A grillnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a hús gyorsan megpiruljon, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.
A pácolt sertéstarját tedd a grillre, és süsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg a hús szépen megpirul és átsül.
Ne nyomkodd a húst a grillen, mert akkor kifolyik a leve, és száraz lesz. Fordítsd meg egyszer, amikor az egyik oldala már szép barna.
Amikor a sertéstarja elkészült, tálald friss salátával vagy körettel.
Grillezett zöldségek, burgonya vagy rizs is remekül illik a grillezett sertéstarjához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.