Sertéstarja grillezve tálalva

Sertéstarja grillezve

A sertéstarja grillezve a magyar konyha egyik kedvelt grillétele, amelyet könnyen és gyorsan el lehet készíteni. A pácban sült hús gazdag ízeket kínál, és ideális választás családi étkezésekhez vagy baráti grillezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertéstarja szelet
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
2 ág Rozmaring
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a sertéstarját: a szeleteket alaposan tisztítsd meg, és töröld szárazra egy papírtörlővel, hogy a hús jobban megpiruljon.

    A szárazra törlés kulcsfontosságú a tökéletes piruláshoz. Ha a hús nedves, akkor inkább párolódik, mint sül.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a finomra vágott fokhagymát, a rozmaringot, a sót és a borsot. Ez lesz a pác.

    A rozmaring helyett használhatsz kakukkfüvet vagy más kedvenc fűszernövényt is.

    3

    A sertéstarja szeleteket forgasd bele a pácba, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, hagyd a húst akár több órán át is pácolódni a hűtőben. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz.

    4

    Közben a grillezőt melegítsd fel közepes hőfokra, vagy készítsd elő a grillt.

    A grillnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a hús gyorsan megpiruljon, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    A pácolt sertéstarját tedd a grillre, és süsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg a hús szépen megpirul és átsül.

    Ne nyomkodd a húst a grillen, mert akkor kifolyik a leve, és száraz lesz. Fordítsd meg egyszer, amikor az egyik oldala már szép barna.

    6

    Amikor a sertéstarja elkészült, tálald friss salátával vagy körettel.

    Grillezett zöldségek, burgonya vagy rizs is remekül illik a grillezett sertéstarjához.