A kenyér szeleteket vágd le a széleikről, majd minden szeletet vágj négy egyenlő darabra.
A kenyér széleit eltávolítva a shahi tukda egy sima, esztétikusabb desszert lesz, mivel a héj nem akadályozza a szirup felszívódását.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg benne a kenyérszeleteket, amíg aranybarnára sülnek.
A kenyérszeleteket egyenletesen süsd meg, hogy minden falat ropogós legyen, de ne égjenek meg.
A tejet egy edényben melegítsd fel, add hozzá a cukrot, sáfrányt és a szerecsendiót. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik, és a sáfrány kioldódik.
A sáfrány hozzáadása gazdag, aranyszínű színt ad a szirupnak és különleges ízt ad az ételnek.
A pirított kenyérszeleteket egy tálba tedd, és öntsd rá a fűszeres, édes tejet, hagyd ázni 5-10 percig, hogy jól felszívja a folyadékot.
Ha a kenyérszeletek túl száraznak tűnnek, még egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy jobban átázzanak.
A tálalt desszertet díszítsd fel a pisztáciával, mandulával, málna szemekkel, eperrel és gránátalmával.
A gyümölcsök frissessége és színe tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízét.
A desszert tetejére egy kevés rózsavíz is csöpögtethető, hogy még intenzívebb illatot adjon a Shahi tukdának.
A rózsavíz elég erős ízű, így csak néhány cseppet használj belőle, hogy ne vonja el a figyelmet a desszert többi ízétől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.