Keverd össze a citromlevet, ecetet, olívaolajat, zúzott fokhagymát, paprikát, borsot és sót egy nagy tálban. Ez lesz a pác.
A pácba tehetsz egy kis reszelt hagymát is, ami még tovább fokozza az ízeket.
Add hozzá a húsdarabokat és a hagymakarikákat a pácba. Fedd le, és hagyd pácolódni legalább 4 órán keresztül, de lehetőség szerint egy éjszakán át a hűtőben.
Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb és puhább lesz. Érdemes légmentesen záródó edényben pácolni.
Áztasd be a fa nyársakat vízbe, ha azokat használod, hogy elkerüld az égést a grillen.
A nyársakat legalább 30 percig áztasd vízben.
Húzd fel a húsdarabokat és a hagymát váltakozva a nyársakra, ügyelve arra, hogy a hús és hagyma között elegendő hely legyen a megfelelő sütéshez.
A húst és a hagymát szorosan húzd fel a nyársra, hogy ne csússzanak le sütés közben.
Melegítsd fel a grillt közepes-magas hőfokra. Süsd a nyársakat 10-15 percig, időnként forgatva, amíg a hús teljesen átsül és szép barna színt kap.
A sütés során kend meg a nyársakat a páccal, hogy még ízletesebbek legyenek. Vigyázz, hogy a hús ne égjen meg.
Tálald a Shashlik nyársakat frissen, mellé kínálj friss salátát, lepényt vagy grillezett zöldségeket.
A Shashlik mellé kínálhatsz tzatzikit, vagy ajvart is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.