Sierra Nevada Chocolate Doughnut frissen tálalva

Sierra Nevada Chocolate Doughnut

A Sierra Nevada Chocolate Doughnut egy igazi különlegesség, amely a csokoládé gazdag ízvilágát és a Sierra Nevada sör karakteres aromáját ötvözi. A Sierra Nevada sörfőzde híres mély, malátás ízéről, amely tökéletesen kiegészíti a fánk étcsokoládés töltelékét. Ez a sütemény a sörrajongók és a csokoládé szerelmeseinek tökéletes választása, amely minden falatnál egyedi, mély ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
50 g Kristálycukor
30 g Kakaópor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Étcsokoládé (aprítva)
100 ml Tejszín
100 g Porcukor
50 ml Sierra Nevada sör
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a Sierra Nevada sört.

    A tej legyen meleg, de ne forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A vaj ne legyen túl forró, hogy ne főzze meg a tojást.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad az edény falához. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert a fánk száraz lesz.

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta akkor kel meg a legjobban, ha meleg, huzatmentes helyen van. A sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolva beleteheted a tálat.

    5

    Közben készítsd el a csokoládé tölteléket: forrósítsd fel a tejszínt, majd add hozzá az apróra vágott étcsokoládét. Keverd simára, és hagyd hűlni.

    A tejszínt ne forrald fel teljesen, csak forrósítsd. A csokoládét apróra vágd, hogy könnyebben olvadjon. Ha a töltelék túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a fánkok szárazak lesznek. Ha a tészta ragad, használj több lisztet.

    7

    Minden tésztakorong közepébe helyezz egy kis adag csokoládékrémet, majd hajtsd félbe és jól zárd le a széleit, hogy a töltelék bent maradjon sütés közben.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, vagy használj villát a lezáráshoz, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    8

    A töltött fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    Ez a második kelesztés segít a fánkoknak, hogy könnyedebbek és puhábbak legyenek.

    9

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha nincs hőmérőd, dobj egy kis darab tésztát az olajba: ha aranybarnára sül kb. 1 perc alatt, az olaj jó hőmérsékletű.

    10

    Süsd a töltött fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ne tedd túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat és a fánkok megszívják magukat olajjal. Fontos az aranybarna szín elérése, ez biztosítja, hogy a tészta belül is átsüljön.

    11

    A kész fánkok tetejét porcukorral szórd meg, és tálald frissen, hogy a csokoládé töltelék lágy és krémes maradjon.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a fánkokra, különben a nedvességtől elázhat.