A sertĂ©slapockĂĄt vĂĄgd kb. 3-4 cm-es kockĂĄkra. Egy nagy lĂĄbosban pirĂtsd meg minden oldalĂĄt, amĂg szĂ©p barna kĂ©rget nem kap. Ez az Ăz kialakulĂĄsa szempontjĂĄbĂłl kulcsfontossĂĄgĂș.
Ne zsĂșfold tĂșl a lĂĄbost, inkĂĄbb több rĂ©szletben pirĂts, hogy ne pĂĄrolĂłdjon, hanem valĂłban sĂŒljön.
Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott hagymĂĄt Ă©s a negyedelt paradicsomokat. PirĂtsd tovĂĄbb 4-5 percig, mĂg meg nem puhulnak, Ă©s levet engednek. Ez kĂ©pezi az alap ĂzrĂ©teget.
A paradicsom levĂ©t egy fakanĂĄllal prĂ©seld szĂ©t, Ăgy jobban beleolvad az alapba.
Ăntsd fel vĂzzel, majd add hozzĂĄ a sĂłt, borsot Ă©s a tamarind pasztĂĄt. Keverd el jĂłl, majd forrald fel, Ă©s fĆzd lefedve kb. 45-50 percig, amĂg a hĂșs meg nem puhul.
A fĆzĂ©s közben hab keletkezhet â szedd le kanĂĄllal a tisztĂĄbb, ĂĄttetszĆ levesĂ©rt.
Amikor a hĂșs majdnem puha, add hozzĂĄ a szeletelt fehĂ©r retket Ă©s a zöldbabot. FĆzd tovĂĄbbi 10 percig, hogy ezek is megpuhuljanak, de ne fĆjenek szĂ©t.
A zöldsĂ©geket idĆzĂtsd Ășgy, hogy egyszerre legyenek tökĂ©letes ĂĄllagĂșak â ne tedd be tĂșl korĂĄn!
VĂ©gĂŒl add hozzĂĄ az okrĂĄt Ă©s az egĂ©sz csili paprikĂĄt. FĆzd tovĂĄbbi 5 percig. EzutĂĄn vedd le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd pihenni 10 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A csilit egĂ©szben hagyva enyhĂ©n csĂpĆs lesz a leves, de ha erĆsebbre vĂĄgysz, szeleteld fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.