A sertéslapockát vágd kb. 3-4 cm-es kockákra. Egy nagy lábosban pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna kérget nem kap. Ez az íz kialakulása szempontjából kulcsfontosságú.
Ne zsúfold túl a lábost, inkább több részletben piríts, hogy ne párolódjon, hanem valóban süljön.
Add hozzá a felkockázott hagymát és a negyedelt paradicsomokat. Pirítsd tovább 4-5 percig, míg meg nem puhulnak, és levet engednek. Ez képezi az alap ízréteget.
A paradicsom levét egy fakanállal préseld szét, így jobban beleolvad az alapba.
Öntsd fel vízzel, majd add hozzá a sót, borsot és a tamarind pasztát. Keverd el jól, majd forrald fel, és főzd lefedve kb. 45-50 percig, amíg a hús meg nem puhul.
A főzés közben hab keletkezhet – szedd le kanállal a tisztább, áttetsző levesért.
Amikor a hús majdnem puha, add hozzá a szeletelt fehér retket és a zöldbabot. Főzd további 10 percig, hogy ezek is megpuhuljanak, de ne főjenek szét.
A zöldségeket időzítsd úgy, hogy egyszerre legyenek tökéletes állagúak – ne tedd be túl korán!
Végül add hozzá az okrát és az egész csili paprikát. Főzd további 5 percig. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A csilit egészben hagyva enyhén csípős lesz a leves, de ha erősebbre vágysz, szeleteld fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.