Skagenröra Västerbottensajttal friss dill-lel tálalva

Skagenröra Västerbottensajttal

A Skagenröra egy hagyományos svéd étel, amelyet rákból és majonézből készítenek. Az étel eredete a Skagén nevű városból származik, amely a tengerparti svéd gasztronómia egyik központja. A Västerbottensajt egy svéd sajt, amely különösen intenzív, sós ízével gazdagítja az ételt. Ez a változat a hagyományos skagenröra-t egy kis modern csavarral, a Västerbottensajttal és friss dill-lel tálalva még izgalmasabbá teszi az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rák (főtt)
50 g Västerbottensajt
3 ek. Majonéz
1 tk. Torma
1 ek. Citromlé
1 ág Dill
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rákot apróra vágjuk, és tedd egy tálba.

    A rákot ne vágd túl apróra, hogy megőrizze a textúráját a keverékben.

    2

    Reszeld le a Västerbottensajtot és add hozzá a rákhoz.

    A Västerbottensajt sós és enyhén éles ízű, így remekül illik a rákhoz.

    3

    Add hozzá a majonézt, a tormát és a citromlevet, majd alaposan keverd össze.

    A torma ad egy kis pikantériát a keverékhez, de ha nem szereted az erősebb ízeket, csökkentsd a mennyiségét.

    4

    Sóval és borssal ízesítsd, majd keverd össze, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.

    A friss bors még aromásabbá teszi az ételt, így érdemes frissen őrölni.

    5

    Díszítsd friss dill-lel, és hagyd pihenni a hűtőben 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihenés segít, hogy az ízek jól összeérjenek, így érdemes egy kicsit várni a tálalással.