Sloppy Joe kukoricĂĄval, darĂĄlthĂșsos töltelĂ©kkel Ă©s ropogĂłs zsemlĂ©ben tĂĄlalva

Sloppy Joe kukoricĂĄval

A Sloppy Joe az EgyesĂŒlt Államokban a 20. szĂĄzad elejĂ©n vĂĄlt igazĂĄn nĂ©pszerƱvĂ©, mint gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, laktatĂł szendvics. AlapjĂĄt a darĂĄlt hĂșsos, fƱszeres töltelĂ©k adja, amelyet zsemlĂ©ben tĂĄlalnak. A kukoricĂĄs vĂĄltozat frissebb, Ă©desebb Ă­zvilĂĄgot kölcsönöz az eredeti receptnek, Ă©s kellemes ropogĂłssĂĄgot ad a harapĂĄsoknak. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs gyors vacsorĂĄhoz, uzsonnĂĄhoz vagy barĂĄti összejövetelekre is. A recept könnyen variĂĄlhatĂł: a kukoricĂĄt pĂ©ldĂĄul babbal vagy aprĂłra vĂĄgott paprikĂĄval is helyettesĂ­theted, Ă­gy mĂ©g szĂ­nesebb Ă©s Ă­zletesebb lesz az Ă©tel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 200 ml Ketchup
⭕ 1 ek. Mustár
⭕ 2 ek. Barbecue szósz
⭕ 50 ml Víz
⭕ 4 db Zsemle
⭕ 150 g Kukorica

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s aprĂ­tsd fel finomra. Egy nagyobb serpenyƑben közepes lĂĄngon kezd el a darĂĄlthĂșst pirĂ­tani, amĂ­g szĂ©pen meg nem barnul.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl hasznĂĄlj fakanalat vagy spatulĂĄt, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön, Ă©s ne maradjanak nagy darabok.

    2

    Add hozzĂĄ az aprĂ­tott hagymĂĄt a hĂșshoz, Ă©s pirĂ­tsd egyĂŒtt, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni kezd.

    Ha a hagymåt lassan pirítod, édesebb ízt ad az ételnek, ne siess ezzel a lépéssel!

    3

    SzĂłrd meg pirospaprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal, majd alaposan keverd össze, hogy a fƱszerek jĂłl eloszoljanak a hĂșsban.

    A fƱszereket mindig kicsit pirĂ­tsd meg a hĂșson, hogy jobban kijöjjenek az aromĂĄk.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a ketchupot, a mustĂĄrt, a barbecue szĂłszt, valamint a vizet, Ă©s keverd össze alaposan. Hagyd alacsony lĂĄngon 5-10 percig rotyogni, amĂ­g a szĂłsz sƱrƱsödni kezd.

    Figyeld a szĂłsz ĂĄllagĂĄt! Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl hĂ­g, fƑzd mĂ©g egy-kĂ©t percig.

    5

    SzĂłrd bele a lecsepegtetett kukoricĂĄt, Ă©s keverd bele a hĂșsos szĂłszba. Hagyj neki 2-3 percet, hogy ĂĄtmelegedjen.

    Friss vagy fagyasztott kukoricĂĄt is hasznĂĄlhatsz, a lĂ©nyeg, hogy ne legyen tĂșl vizes, jĂłl csepegtesd le!

    6

    Ha elkĂ©szĂŒlt a töltelĂ©k, kanalazd a zsemlĂ©k alsĂł felĂ©re, majd helyezd rĂĄ a tetejĂ©t, Ă©s azonnal tĂĄlald.

    MelegĂ­tsd meg a zsemlĂ©ket sĂŒtƑben pĂĄr percre, Ă­gy ropogĂłsabbak lesznek Ă©s jobban bĂ­rjĂĄk a szĂłszt!