Sopaipilla új-mexikói tejmentes tálalva lime-lével

Sopaipilla új-mexikói tejmentes

A sopaipilla új-mexikói tejmentes egy hagyományos mexikói édesség, amelyet különböző formákban készítenek. Az alapja a sült tészta, amit mézzel, lime-lével és fahéjjal tálalnak. A tejmentes változat tökéletes választás a tejintoleranciával élők számára, miközben megőrzi a hagyományos mexikói ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
250 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fahéj
50 g Cukor
100 g Méz
1 ek. Friss lime-lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és fahéjat keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.

    A tészta ne legyen túl lágy, hanem rugalmas, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban.

    Ez az idő segít abban, hogy a tészta rugalmas legyen, és könnyebben formálható legyen.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.

    Használj egy poharat vagy szaggatót, hogy a darabok egyformák legyenek.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a tészták ropogósak legyenek, ne legyenek túl zsírosak.

    5

    A kész sopaipillákat tálald mézzel és lime-lével megöntözve.

    A méz édes íze tökéletesen illik a fűszeres tésztához, a lime-lé frissítő hatása pedig kiemeli az ízeket.