A lisztet, sütőport, sót és fahéjat keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.
A tészta ne legyen túl lágy, hanem rugalmas, hogy könnyen formázható legyen.
Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban.
Ez az idő segít abban, hogy a tészta rugalmas legyen, és könnyebben formálható legyen.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.
Használj egy poharat vagy szaggatót, hogy a darabok egyformák legyenek.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a tészták ropogósak legyenek, ne legyenek túl zsírosak.
A kész sopaipillákat tálald mézzel és lime-lével megöntözve.
A méz édes íze tökéletesen illik a fűszeres tésztához, a lime-lé frissítő hatása pedig kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.