Soto Madura, fƱszeres marhahĂșsleves friss korianderrel Ă©s citrommal

Soto Madura (fƱszeres marhahĂșsleves)

Soto Madura egy hagyomĂĄnyos indonĂ©z Ă©tel, amely a Madura-sziget kultĂșrĂĄjĂĄbĂłl szĂĄrmazik. A soto levesek IndonĂ©ziĂĄban elterjedtek, Ă©s a Madura stĂ­lus kĂŒlönleges fƱszeres marhahĂșslevesĂ©vel hĂ­res. Az Ă©telt hagyomĂĄnyosan hĂșsleveskĂ©nt kĂ©szĂ­tik, friss fƱszerekkel, pĂ©ldĂĄul citromfƱvel, gyömbĂ©rrel Ă©s korianderrel. A Soto Madura kĂŒlönlegessĂ©ge a mĂ©ly Ă­zvilĂĄgban rejlik, amit a friss hozzĂĄvalĂłk Ă©s a hosszĂș fƑzĂ©si idƑ biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g MarhahĂșs (pl. lapocka vagy hĂșsos rĂ©sz)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm Ginger (gyömbĂ©r)
⭕ 2 ĂĄg CitromfƱ
⭕ 2 ĂĄg Lemon grass (citromfƱ)
⭕ 1 tk. KömĂ©ny mag
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 db Citrom
⭕ 1 evƑkanĂĄl Friss koriander (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgjuk nagyobb darabokra, majd egy nagy lĂĄbasban kezdd el fƑzni vĂ­zben, hogy a hĂșs puhuljon meg.

    A hĂșsnak teljesen puhanak kell lennie, hogy az Ă­zek minĂ©l jobban összeĂ©rjenek.

    2

    A hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt aprĂłra vĂĄgjuk, majd a kömĂ©ny magokat Ă©s koriandert hozzĂĄadjuk a hĂșsleveshez.

    A fƱszerek Ă©s a friss hozzĂĄvalĂłk fokozzĂĄk az Ă­zeket, Ă­gy fontos, hogy ne hagyjuk ki Ƒket.

    3

    A citromfĂŒvet Ă©s citromot is adjuk hozzĂĄ a leveshez, majd fƑzzĂŒk a levest alacsony lĂĄngon 1-1,5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    A citromfƱ frissĂ­tƑ hatĂĄst ad az Ă©telnek, mĂ­g a citrom igazi frissessĂ©get biztosĂ­t.

    4

    A szójaszószt és a fƱszerpaprikåt adjuk a leveshez, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    A szójaszósz segít mélyíteni az ízeket, a fƱszerpaprika pedig színt és enyhe pikantériåt ad a leveshez.

    5

    A leves kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn figyelj arra, hogy a hĂșs ne fƑjön tĂșl, hogy ne veszĂ­tse el a szaftos ĂĄllagĂĄt.

    Ha szeretnéd, a levesbe adj egy kis extra lime-ot a végén, hogy frissítse az ízeket.

    6

    A kész levest tålald friss korianderrel díszítve, és tålald forrón.

    A friss koriander kiemeli a leves ízeit, és színt ad neki.