Soto Madura, fűszeres marhahúsleves friss korianderrel és citrommal

Soto Madura (fűszeres marhahúsleves)

Soto Madura egy hagyományos indonéz étel, amely a Madura-sziget kultúrájából származik. A soto levesek Indonéziában elterjedtek, és a Madura stílus különleges fűszeres marhahúslevesével híres. Az ételt hagyományosan húslevesként készítik, friss fűszerekkel, például citromfűvel, gyömbérrel és korianderrel. A Soto Madura különlegessége a mély ízvilágban rejlik, amit a friss hozzávalók és a hosszú főzési idő biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (pl. lapocka vagy húsos rész)
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
2 ág Citromfű
2 ág Lemon grass (citromfű)
1 tk. Kömény mag
1 tk. Koriander
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Citrom
1 evőkanál Friss koriander (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágjuk nagyobb darabokra, majd egy nagy lábasban kezdd el főzni vízben, hogy a hús puhuljon meg.

    A húsnak teljesen puhanak kell lennie, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk, majd a kömény magokat és koriandert hozzáadjuk a húsleveshez.

    A fűszerek és a friss hozzávalók fokozzák az ízeket, így fontos, hogy ne hagyjuk ki őket.

    3

    A citromfüvet és citromot is adjuk hozzá a leveshez, majd főzzük a levest alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül.

    A citromfű frissítő hatást ad az ételnek, míg a citrom igazi frissességet biztosít.

    4

    A szójaszószt és a fűszerpaprikát adjuk a leveshez, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    A szójaszósz segít mélyíteni az ízeket, a fűszerpaprika pedig színt és enyhe pikantériát ad a leveshez.

    5

    A leves készítése során figyelj arra, hogy a hús ne főjön túl, hogy ne veszítse el a szaftos állagát.

    Ha szeretnéd, a levesbe adj egy kis extra lime-ot a végén, hogy frissítse az ízeket.

    6

    A kész levest tálald friss korianderrel díszítve, és tálald forrón.

    A friss koriander kiemeli a leves ízeit, és színt ad neki.