Spiced Apple Ice Cream tálalva

Spiced Apple Ice Cream

A Spiced Apple Ice Cream egy klasszikus amerikai fagylalt, amely a fűszeres fahéj és a gazdag, almás ízeket ötvözi. A recept az 1950-es években vált népszerűvé, és azóta a fűszeres édességek kedvelőinek egyik legkedveltebb választása lett. A fagylalt gazdag, krémes textúrája és a fahéjas, almás ízek tökéletes kombinációja igazi nyári édességgé teszi ezt a fagylaltot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Alma
200 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az almát: hámozd meg, vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben karamellizáld egy kevés cukorral, amíg puha és illatos nem lesz.

    A karamellizáláshoz használj alacsony-közepes lángot, hogy a cukor ne égjen meg. Ha az alma nagyon száraz, adj hozzá egy kevés vizet vagy almalevet.

    2

    A tejszínt, tejet és cukrot egy lábasban melegítsd össze, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a fagylalt textúrája nem lesz tökéletes. Keverd folyamatosan, hogy ne égjen le.

    3

    Amikor a tejszínes keverék majdnem forr, add hozzá a fahéjat, szerecsendiót és a vanília kivonatot, és jól keverd el.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A frissen őrölt szerecsendió intenzívebb ízt ad.

    4

    Miután a tejszínes keverék lehűlt, add hozzá az előkészített almát és keverd össze.

    A keveréket hűtsd le teljesen, mielőtt hozzáadod az almát, különben az alma megpuhulhat.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe és kövesd a gép utasításait a fagylalt elkészítéséhez.

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy fagyálló edénybe, és tedd a fagyasztóba. Óránként keverd át, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.

    6

    Miután elkészült, tedd a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon.

    A teljes megszilárduláshoz legalább 2-3 óra szükséges.

    7

    Tálald az elkészült Spiced Apple Ice Cream-t és élvezd a fűszeres almás ízeket!

    Tálalás előtt vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból 5-10 perccel, hogy kicsit megpuhuljon és könnyebben lehessen kanalazni. Díszítheted karamell szósszal vagy extra fahéjjal.