Sült hal fokhagymás mártásban tálalva

Sült hal fokhagymás mártásban

A sült hal fokhagymás mártásban egy klasszikus étel, amely a mediterrán ízek világát idézi. A ropogósra sült hal és a gazdag, aromás fokhagymás mártás tökéletes harmóniát alkot, amely minden halrajongó kedvence lesz. Ahogy a hal sül a serpenyőben, a fokhagyma és a fehérbor illata betölti a konyhát, miközben a vaj selymessé teszi a mártást. A friss petrezselyem és citromlé frissességet ad az ételnek, ami még ízletesebbé teszi a fogást. A tökéletes sült hal titka a megfelelő sütési idő és a friss alapanyagok használata. Ez az étel ideális választás könnyű ebédekhez, vacsorákhoz, vagy akár ünnepi alkalmakra is, ha valami különlegesre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Fehér húsú halfilé (pl. tőkehal, sügér)
5 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 ml Fehérbor
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket öblítsd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, és locsold meg citromlével.

    A citromlé nem csak ízesíti, de segít a hal húsának feszesebbé tételében is.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halfiléket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Ezután vedd ki a halat és tedd félre.

    A hal sütésekor figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad és rágós lesz. Akkor van kész, ha a húsa könnyen szétválik.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra, de vigyázz, hogy ne égjen meg.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá oda, és ne hagyd magára.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a szósz kissé besűrűsödjön.

    A fehérbor ad egy finom savasságot a szósznak. Ha nincs otthon fehérbor, akkor kevés citromlével is helyettesítheted.

    5

    Add hozzá az aprított petrezselymet, majd helyezd vissza a halakat a serpenyőbe, és locsold meg a fokhagymás szósszal. Főzd további 1-2 percig.

    A petrezselyem frissességet ad a szósznak. Csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a színét és az aromáját.

    6

    Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretként párolt zöldségek vagy rizs illik hozzá.

    A friss petrezselyem és citromkarikák nem csak díszítik, hanem még ízletesebbé is teszik az ételt.

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket öblítsd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, és locsold meg citromlével.

    A citromlé nem csak ízesíti, de segít a hal húsának feszesebbé tételében is.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halfiléket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Ezután vedd ki a halat és tedd félre.

    A hal sütésekor figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad és rágós lesz. Akkor van kész, ha a húsa könnyen szétválik.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra, de vigyázz, hogy ne égjen meg.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá oda, és ne hagyd magára.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a szósz kissé besűrűsödjön.

    A fehérbor ad egy finom savasságot a szósznak. Ha nincs otthon fehérbor, akkor kevés citromlével is helyettesítheted.

    5

    Add hozzá az aprított petrezselymet, majd helyezd vissza a halakat a serpenyőbe, és locsold meg a fokhagymás szósszal. Főzd további 1-2 percig.

    A petrezselyem frissességet ad a szósznak. Csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a színét és az aromáját.

    6

    Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretként párolt zöldségek vagy rizs illik hozzá.

    A friss petrezselyem és citromkarikák nem csak díszítik, hanem még ízletesebbé is teszik az ételt.