A halfiléket öblítsd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, és locsold meg citromlével.
A citromlé nem csak ízesíti, de segít a hal húsának feszesebbé tételében is.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halfiléket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Ezután vedd ki a halat és tedd félre.
A hal sütésekor figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad és rágós lesz. Akkor van kész, ha a húsa könnyen szétválik.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá oda, és ne hagyd magára.
Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a szósz kissé besűrűsödjön.
A fehérbor ad egy finom savasságot a szósznak. Ha nincs otthon fehérbor, akkor kevés citromlével is helyettesítheted.
Add hozzá az aprított petrezselymet, majd helyezd vissza a halakat a serpenyőbe, és locsold meg a fokhagymás szósszal. Főzd további 1-2 percig.
A petrezselyem frissességet ad a szósznak. Csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a színét és az aromáját.
Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretként párolt zöldségek vagy rizs illik hozzá.
A friss petrezselyem és citromkarikák nem csak díszítik, hanem még ízletesebbé is teszik az ételt.
A halfiléket öblítsd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, és locsold meg citromlével.
A citromlé nem csak ízesíti, de segít a hal húsának feszesebbé tételében is.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halfiléket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Ezután vedd ki a halat és tedd félre.
A hal sütésekor figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad és rágós lesz. Akkor van kész, ha a húsa könnyen szétválik.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá oda, és ne hagyd magára.
Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a szósz kissé besűrűsödjön.
A fehérbor ad egy finom savasságot a szósznak. Ha nincs otthon fehérbor, akkor kevés citromlével is helyettesítheted.
Add hozzá az aprított petrezselymet, majd helyezd vissza a halakat a serpenyőbe, és locsold meg a fokhagymás szósszal. Főzd további 1-2 percig.
A petrezselyem frissességet ad a szósznak. Csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a színét és az aromáját.
Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretként párolt zöldségek vagy rizs illik hozzá.
A friss petrezselyem és citromkarikák nem csak díszítik, hanem még ízletesebbé is teszik az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.