A kacsamellet mosd meg, töröld szárazra, majd a bőrös oldalát irdald be kereszt alakban. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát.
Az irdalás segít, hogy a zsír kisüljön a bőrből, és ropogósabb legyen.
Helyezd a kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé egy hideg serpenyőbe, és közepes lángon süsd addig, amíg a zsír kisül és a bőr aranybarnára pirul (kb. 6-8 perc). Fordítsd meg, és süsd további 4-5 percig.
A hideg serpenyőbe helyezés kulcsfontosságú, mert így a zsír fokozatosan sül ki, és a bőr nem ég meg.
Amíg a kacsa sül, készítsd el a gyümölcsszószt: facsard ki a narancs levét, majd egy kis lábasban keverd össze a mézzel, vörösborral, feketeribizli lekvárral és fahéjjal.
A gyümölcsszószhoz használhatsz más gyümölcsöket is, például cseresznyét vagy áfonyát.
Forrald fel a szószt, majd alacsony lángon főzd addig, amíg kissé besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha szükséges, sóval és borssal ízesítsd.
A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés narancslevet.
A megsült kacsamellet hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel vékony szeletekre.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon.
Tálaláskor locsold meg a kacsamelleket a gyümölcsszósszal, és kínáld körettel, például burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel.
A burgonyapüré jól passzol a gyümölcsszósz édes-savanykás ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.