SĂŒlt mĂĄj hagymĂĄval tĂĄlalva

SĂŒlt mĂĄj hagymĂĄval

A sĂŒlt mĂĄj hagymĂĄval a magyar konyha egyik klasszikus fogĂĄsa, amely egyszerƱsĂ©ge ellenĂ©re mindig Ă­zletes Ă©s laktatĂł. A mĂĄj gazdag tĂĄpanyagokban, mĂ­g a pirĂ­tott hagyma Ă©des Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a mĂĄj karakteres Ă­zĂ©t. Ez az Ă©tel kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ volt vidĂ©ken, ahol frissen kĂ©szĂ­tettĂ©k a mĂĄjat, Ă©s gyakran friss kenyĂ©rrel vagy krumplipĂŒrĂ©vel tĂĄlaltĂĄk. Ez a recept segĂ­t elkĂ©szĂ­teni ezt a hagyomĂĄnyos fogĂĄst, amely gyorsan elkĂ©szĂŒl, Ă©s biztosan elnyeri a csalĂĄd tetszĂ©sĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemáj
⭕ 3 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Liszt
⭕ 3 ek. Olaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 tk. Piros paprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a csirkemĂĄjat, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el az esetleges hĂĄrtyĂĄkat. Itasd le rĂłla a felesleges nedvessĂ©get papĂ­rtörlƑvel.

    A mĂĄjat alaposan tisztĂ­tsd meg, mert az befolyĂĄsolja a vĂ©gsƑ Ă­zĂ©t.

    2

    A vöröshagymåt håmozd meg, és vågd vékony karikåkra. A fokhagymåt aprítsd fel finomra.

    A vĂ©kony hagymakarikĂĄk hamarabb megpirulnak Ă©s egyenletesebben sĂŒlnek.

    3

    Forgasd meg a csirkemåj darabokat lisztben, hogy vékony réteget kapjanak.

    A liszt segít a måjnak szép színt kapni és szaftos maradni.

    4

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s sĂŒsd meg benne a lisztezett mĂĄjat mindkĂ©t oldalĂĄn 3-4 percig. EzutĂĄn vedd ki a serpenyƑbƑl, Ă©s tartsd melegen.

    A mĂĄjat ne sĂŒsd tĂșl sokĂĄig, mert kiszĂĄrad. Akkor van kĂ©sz, amikor a belseje mĂĄr nem rĂłzsaszĂ­n, de mĂ©g puha.

    5

    Ugyanabban a serpenyƑben pirĂ­tsd meg a hagymakarikĂĄkat aranybarnĂĄra. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s borsot Ă­zlĂ©s szerint.

    A hagymåt közepes långon pirítsd, hogy ne égjen meg és ne legyen keserƱ.

    6

    Tedd vissza a mĂĄjat a serpenyƑbe a hagymĂĄval egyĂŒtt, Ă©s keverd össze, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek. FƑzd mĂ©g 2-3 percig alacsony lĂĄngon.

    Ne fƑzd tĂșl a mĂĄjat a hagymĂĄval egyĂŒtt, mert kiszĂĄradhat.

    7

    TĂĄlald frissen, pĂĄrolt rizzsel, krumplipĂŒrĂ©vel vagy friss kenyĂ©rrel.

    TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel.