Mosd meg a csirkemĂĄjat, Ă©s tĂĄvolĂtsd el az esetleges hĂĄrtyĂĄkat. Itasd le rĂłla a felesleges nedvessĂ©get papĂrtörlĆvel.
A mĂĄjat alaposan tisztĂtsd meg, mert az befolyĂĄsolja a vĂ©gsĆ ĂzĂ©t.
A vöröshagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra. A fokhagymĂĄt aprĂtsd fel finomra.
A vĂ©kony hagymakarikĂĄk hamarabb megpirulnak Ă©s egyenletesebben sĂŒlnek.
Forgasd meg a csirkemåj darabokat lisztben, hogy vékony réteget kapjanak.
A liszt segĂt a mĂĄjnak szĂ©p szĂnt kapni Ă©s szaftos maradni.
Egy nagy serpenyĆben hevĂtsd fel az olajat, Ă©s sĂŒsd meg benne a lisztezett mĂĄjat mindkĂ©t oldalĂĄn 3-4 percig. EzutĂĄn vedd ki a serpenyĆbĆl, Ă©s tartsd melegen.
A mĂĄjat ne sĂŒsd tĂșl sokĂĄig, mert kiszĂĄrad. Akkor van kĂ©sz, amikor a belseje mĂĄr nem rĂłzsaszĂn, de mĂ©g puha.
Ugyanabban a serpenyĆben pirĂtsd meg a hagymakarikĂĄkat aranybarnĂĄra. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s borsot ĂzlĂ©s szerint.
A hagymĂĄt közepes lĂĄngon pirĂtsd, hogy ne Ă©gjen meg Ă©s ne legyen keserƱ.
Tedd vissza a mĂĄjat a serpenyĆbe a hagymĂĄval egyĂŒtt, Ă©s keverd össze, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek. FĆzd mĂ©g 2-3 percig alacsony lĂĄngon.
Ne fĆzd tĂșl a mĂĄjat a hagymĂĄval egyĂŒtt, mert kiszĂĄradhat.
TĂĄlald frissen, pĂĄrolt rizzsel, krumplipĂŒrĂ©vel vagy friss kenyĂ©rrel.
TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.