SĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli kekszes fagylalt tĂĄlalva

SĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli kekszes fagylalt

Ez a sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli kekszes fagylalt tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik gyors Ă©s egyszerƱ desszertet szeretnĂ©nek kĂ©szĂ­teni. Az alaprecepthez nem szĂŒksĂ©ges fagylaltgĂ©p vagy bonyolult fƑzĂ©si technika, Ă­gy bĂĄrki könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­theti otthon. A krĂ©mes tejszĂ­n Ă©s a ropogĂłs kekszdarabok fantasztikus kombinĂĄciĂłt alkotnak, amely minden korosztĂĄlynak Ă­zleni fog. NyĂĄri forrĂłsĂĄgban ideĂĄlis hƱsĂ­tƑ finomsĂĄg, de akĂĄr egy hĂ©tvĂ©gi desszertkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. KĂ­sĂ©rletezz kĂŒlönbözƑ kekszfajtĂĄkkal vagy adj hozzĂĄ karamellöntetet a mĂ©g gazdagabb Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 300 ml SƱrĂ­tett tej
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 150 g Keksz
⭕ 50 g CsokolĂĄdĂ© chips

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban verd fel a hideg tejszĂ­nt habbĂĄ, amĂ­g lĂĄgy csĂșcsokat nem kĂ©pez. Ez biztosĂ­tja a fagylalt könnyƱ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂĄt.

    A tejszĂ­nnek nagyon hidegnek kell lennie, hogy jĂłl felverhetƑ legyen. A tĂĄlat Ă©s a habverƑt is Ă©rdemes elƑhƱteni.

    2

    Öntsd hozzĂĄ a sƱrĂ­tett tejet Ă©s a vanĂ­lia kivonatot, majd Ăłvatosan keverd össze, hogy ne veszĂ­tsen a habossĂĄgĂĄbĂłl.

    A sƱrített tejet óvatosan forgasd bele a tejszínhabba, nehogy összeessen.

    3

    A kekszet törd kisebb darabokra, de ne aprĂ­tsd tĂșl finomra. A darabok kellemes textĂșrĂĄt adnak a fagylaltnak.

    Hasznålhatsz többféle kekszet is, hogy még izgalmasabb legyen a fagylalt.

    4

    Add a kekszdarabokat és a csokolådé chipset a fagylaltalaphoz, majd óvatosan forgasd bele egy spatulåval.

    A kekszet és a csokolådét óvatosan forgasd bele, hogy ne törd össze a kekszet nagyon.

    5

    Öntsd a keverĂ©ket egy zĂĄrhatĂł dobozba, majd simĂ­tsd el a tetejĂ©t. Tedd a fagyasztĂłba legalĂĄbb 4-6 ĂłrĂĄra, vagy amĂ­g teljesen meg nem szilĂĄrdul.

    A dobozt fedd le folpackkal, mielƑtt rĂĄteszed a tetejĂ©t, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kĂ©pzƑdĂ©sĂ©t.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen.

    Ha nagyon kemény a fagylalt, mårtogasd a fagylaltkanalat forró vízbe.