A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Add hozzá a sütőport, sót és cukrot, majd keverd el.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a focaccia könnyebb és levegősebb legyen.
Öntsd hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy ragacsos tészta nem lesz.
A víz hőmérséklete fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert befolyásolhatja a tészta állagát. A langyos víz elősegíti a sütőpor aktiválódását.
A tésztát ne gyúrd túl, csak addig keverd, amíg össze nem áll.
A túlzott gyúrás kemény tésztát eredményezhet. Elég csak addig keverni, amíg az összes hozzávaló összeáll.
Nyújtsd ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, majd tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
Ha a tészta nagyon ragad, lisztezd meg a nyújtódeszkát és a tésztát is.
A tésztát enyhén nyomkodd meg, hogy kis mélyedések keletkezzenek, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A mélyedésekbe kerülő olívaolaj segít, hogy a focaccia kívül ropogós, belül pedig puha maradjon. Szórd meg durva szemű sóval és rozmaringgal a még finomabb ízélményért.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen. Ha túl gyorsan barnul a teteje, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A hűlés után könnyebben szeletelhető a focaccia. Tálalás előtt locsold meg még egy kis olívaolajjal.
A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Add hozzá a sütőport, sót és cukrot, majd keverd el.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a focaccia könnyebb és levegősebb legyen.
Öntsd hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy ragacsos tészta nem lesz.
A víz hőmérséklete fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert befolyásolhatja a tészta állagát. A langyos víz elősegíti a sütőpor aktiválódását.
A tésztát ne gyúrd túl, csak addig keverd, amíg össze nem áll.
A túlzott gyúrás kemény tésztát eredményezhet. Elég csak addig keverni, amíg az összes hozzávaló összeáll.
Nyújtsd ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, majd tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
Ha a tészta nagyon ragad, lisztezd meg a nyújtódeszkát és a tésztát is.
A tésztát enyhén nyomkodd meg, hogy kis mélyedések keletkezzenek, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A mélyedésekbe kerülő olívaolaj segít, hogy a focaccia kívül ropogós, belül pedig puha maradjon. Szórd meg durva szemű sóval és rozmaringgal a még finomabb ízélményért.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen. Ha túl gyorsan barnul a teteje, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A hűlés után könnyebben szeletelhető a focaccia. Tálalás előtt locsold meg még egy kis olívaolajjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.