SĂŒtƑtökös krĂ©mtorta szeletekkel tĂĄlalva

SĂŒtƑtökös krĂ©mtorta

A sĂŒtƑtökös krĂ©mtorta az Ƒszi desszertek kirĂĄlynƑje. A sĂŒtƑtök Ă©des Ă©s lĂĄgy Ă­zvilĂĄga, a fahĂ©j Ă©s a gyömbĂ©r fƱszeres harmĂłniĂĄja teszi igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© ezt a tortĂĄt. Egy Ƒszi dĂ©lutĂĄnon, amikor hƱvösebb az idƑ, ez a torta melegsĂ©get Ă©s otthonossĂĄgot ĂĄraszt. A krĂ©mes tetejĂ©vel Ă©s a puha tĂ©sztĂĄjĂĄval a sĂŒtƑtökös krĂ©mtorta minden vendĂ©g kedvencĂ©vĂ© vĂĄlik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 300 g SĂŒtƑtök pĂŒrĂ©
⭕ 200 g BĂșzaliszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 100 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. GyömbĂ©rpor
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑt melegĂ­tsd elƑ 180°C-ra. Egy tortaformĂĄt bĂ©lelj ki sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­r segĂ­t, hogy a torta könnyen kijöjjön a formĂĄbĂłl. Ha nincs sĂŒtƑpapĂ­rod, vajazd ki Ă©s lisztezd meg a formĂĄt.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat Ă©s a gyömbĂ©rport.

    A szåraz hozzåvalókat szitåld åt, hogy ne legyenek csomók a tésztåban.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a tojåsokat a cukorral, majd keverd hozzå az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tojĂĄsokat Ă©s a vajat vedd ki a hƱtƑbƑl legalĂĄbb fĂ©l ĂłrĂĄval a felhasznĂĄlĂĄs elƑtt, hogy szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱek legyenek. Így könnyebben fogod tudni habosra keverni Ƒket.

    4

    Add hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat a tojĂĄsos keverĂ©khez, majd keverd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt. VĂ©gĂŒl keverd bele a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan adagold a tojĂĄsos keverĂ©khez, hogy ne legyen csomĂłs a tĂ©szta. Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g a hozzĂĄvalĂłk össze nem ĂĄllnak.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 35-40 percig, amĂ­g a beleszĂșrt fogpiszkĂĄlĂł tisztĂĄn jön ki. Hagyd kihƱlni.

    A sĂŒtĂ©s idƑtartama fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl. EllenƑrizd a tortĂĄt fogpiszkĂĄlĂłval. Ha a fogpiszkĂĄlĂłra ragad a tĂ©szta, sĂŒsd tovĂĄbb.

    6

    A krémhez verd fel a tejszínt habbå, majd ízesítsd fahéjjal és vaníliåval.

    A tejszĂ­n legyen nagyon hideg, amikor felvered. HasznĂĄlj habverƑt vagy robotgĂ©pet. Ne verd tĂșl a tejszĂ­nt, mert kicsapĂłdhat.

    7

    A kihƱlt torta tetejére simítsd rå a tejszínes krémet, és díszítsd fahéjjal vagy gyömbérporral.

    A díszítéshez hasznålhatsz dió darabokat, csokolådéreszeléket vagy akår karamell öntetet is.