Vágd a sütőtököt kisebb kockákra, locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg puha és enyhén karamellizált lesz.
A sütőtököt időnként forgasd meg a sütőben, hogy egyenletesen süljön.
Kockázd fel a tofut, és egy serpenyőben hevítsd fel a maradék olívaolajat. Süsd a tofut aranybarnára minden oldalán, kb. 8-10 perc alatt.
A tofut előtte nyomkodd ki papírtörlővel, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, és jobban piruljon.
Egy kis tálban keverd össze a balzsamecetet, a mézet (vagy agavé szirupot), és ízesítsd sóval, borssal.
Az öntetbe tehetsz egy kis mustárt is az íze kedvéért.
Egy nagy tálban rendezd el a rukkolát, helyezd rá a sült sütőtököt, a pirított tofut, és szórd meg gránátalma maggal és pirított dióval.
A dió helyett használhatsz más magokat is, például tökmagot vagy napraforgómagot.
Locsold meg a salátát a balzsamecetes öntettel, és tálalás előtt keverd óvatosan össze. Az ételt azonnal kínáld.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold a salátára, hogy a rukkola ne essen össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.