Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a káposztát és újhagymát, hámozd meg és reszeld le a fokhagymát és a gyömbért. A szecsuáni borsot mozsárban vagy fűszerdarálóban őröld finomra. Tipp: ne használj túl sok borsot elsőre, mert nagyon intenzív ízű.
Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, káposztát, újhagymát, gyömbért, fokhagymát, őrölt szecsuáni borsot, chili olajat, szójaszószt, rizsecetet és szezámolajat. Keverd alaposan össze, de ne nyomd túl, hogy levegős maradjon a töltelék. Tipp: ha van időd, hagyd állni a keveréket 15 percet.
Helyezz egy gyoza tésztalapot a tenyeredbe, tegyél rá egy teáskanálnyi tölteléket. Nedvesítsd be a szélét vízzel, hajtsd félbe és redőzd be 3-4 ponton, hogy jól záródjon. Tipp: ha túl sok a töltelék, nehéz lesz zárni – inkább kevesebbel kezdj.
Egy tapadásmentes serpenyőbe önts 2 evőkanál napraforgóolajat, és melegítsd fel. Helyezd bele a gyozákat lapos oldalukon. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák nem lesznek az aljukon. Tipp: ne mozgasd közben, hogy szép kéreg képződjön.
Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, azonnal fedd le, majd párold a gyozákat 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul és a töltelék teljesen átsül. Tipp: ha elpárolog a víz, de a gyozák még nem puhák, adj hozzá egy kevés vizet.
Vedd le a fedőt, és hagyd még 1 percig pirulni, hogy ropogós legyen az aljuk. Ez az utolsó pirítás adja meg a jellegzetes textúrát – kívül ropogós, belül puha.
Tálald frissen, csípős mártogatóval vagy extra chili olajjal. Tipp: ha szereted az erősebb ízeket, szórd meg a tetejét egy kevés őrölt szecsuáni borssal tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.