Szechuan Gyoza szójaszószos tálalásban

Szechuan Gyoza – csípős kínai verzió

A Szechuan Gyoza a kínai Szecsuán tartomány jellegzetes ízeit hordozza magában – ahol a csípős és zsibbasztó aromák uralják a konyhát. A szecsuáni bors különleges hatásáról ismert: nem csak csípős, de zsibbasztó érzést is kelt a szájban, amit a chili olaj tovább fokoz. Ahogy a fűszeres töltelék sül a serpenyőben, a fokhagyma és szecsuáni bors illata betölti a konyhát. Ez az étel egyszerre izgalmas és vigasztaló, tökéletes egy hideg napra vagy egy forró gasztroélményhez. A tökéletes Szechuan Gyoza titka a megfelelő borsmennyiségben és az egyensúlyban rejlik: ne vidd túlzásba, inkább fokozatosan építsd az ízeket. Tálald frissen, és ne félj kísérletezni saját chili mártással – ez a gyoza bírja az erőt!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Darált sertéshús
150 g Apróra vágott káposzta
2 db Aprított újhagyma
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
1 tk. Szecsuáni bors
1 ek. Csípős chili olaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Rizsecet
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Napraforgóolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a káposztát és újhagymát, hámozd meg és reszeld le a fokhagymát és a gyömbért. A szecsuáni borsot mozsárban vagy fűszerdarálóban őröld finomra. Tipp: ne használj túl sok borsot elsőre, mert nagyon intenzív ízű.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, káposztát, újhagymát, gyömbért, fokhagymát, őrölt szecsuáni borsot, chili olajat, szójaszószt, rizsecetet és szezámolajat. Keverd alaposan össze, de ne nyomd túl, hogy levegős maradjon a töltelék. Tipp: ha van időd, hagyd állni a keveréket 15 percet.

    3

    Helyezz egy gyoza tésztalapot a tenyeredbe, tegyél rá egy teáskanálnyi tölteléket. Nedvesítsd be a szélét vízzel, hajtsd félbe és redőzd be 3-4 ponton, hogy jól záródjon. Tipp: ha túl sok a töltelék, nehéz lesz zárni – inkább kevesebbel kezdj.

    4

    Egy tapadásmentes serpenyőbe önts 2 evőkanál napraforgóolajat, és melegítsd fel. Helyezd bele a gyozákat lapos oldalukon. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák nem lesznek az aljukon. Tipp: ne mozgasd közben, hogy szép kéreg képződjön.

    5

    Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, azonnal fedd le, majd párold a gyozákat 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul és a töltelék teljesen átsül. Tipp: ha elpárolog a víz, de a gyozák még nem puhák, adj hozzá egy kevés vizet.

    6

    Vedd le a fedőt, és hagyd még 1 percig pirulni, hogy ropogós legyen az aljuk. Ez az utolsó pirítás adja meg a jellegzetes textúrát – kívül ropogós, belül puha.

    7

    Tálald frissen, csípős mártogatóval vagy extra chili olajjal. Tipp: ha szereted az erősebb ízeket, szórd meg a tetejét egy kevés őrölt szecsuáni borssal tálalás előtt.