BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
KĂ©szĂtsd elĆ az összetevĆket: aprĂtsd fel a kĂĄposztĂĄt Ă©s ĂșjhagymĂĄt, hĂĄmozd meg Ă©s reszeld le a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt. A szecsuĂĄni borsot mozsĂĄrban vagy fƱszerdarĂĄlĂłban Ćröld finomra. Tipp: ne hasznĂĄlj tĂșl sok borsot elsĆre, mert nagyon intenzĂv ĂzƱ.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt hĂșst, kĂĄposztĂĄt, ĂșjhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt, Ćrölt szecsuĂĄni borsot, chili olajat, szĂłjaszĂłszt, rizsecetet Ă©s szezĂĄmolajat. Keverd alaposan össze, de ne nyomd tĂșl, hogy levegĆs maradjon a töltelĂ©k. Tipp: ha van idĆd, hagyd ĂĄllni a keverĂ©ket 15 percet.
Helyezz egy gyoza tĂ©sztalapot a tenyeredbe, tegyĂ©l rĂĄ egy teĂĄskanĂĄlnyi töltelĂ©ket. NedvesĂtsd be a szĂ©lĂ©t vĂzzel, hajtsd fĂ©lbe Ă©s redĆzd be 3-4 ponton, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon. Tipp: ha tĂșl sok a töltelĂ©k, nehĂ©z lesz zĂĄrni â inkĂĄbb kevesebbel kezdj.
Egy tapadĂĄsmentes serpenyĆbe önts 2 evĆkanĂĄl napraforgĂłolajat, Ă©s melegĂtsd fel. Helyezd bele a gyozĂĄkat lapos oldalukon. PirĂtsd Ćket 2-3 percig, amĂg aranybarnĂĄk nem lesznek az aljukon. Tipp: ne mozgasd közben, hogy szĂ©p kĂ©reg kĂ©pzĆdjön.
Ănts a serpenyĆbe 100 ml vizet, azonnal fedd le, majd pĂĄrold a gyozĂĄkat 6-7 percig, amĂg a tĂ©szta megpuhul Ă©s a töltelĂ©k teljesen ĂĄtsĂŒl. Tipp: ha elpĂĄrolog a vĂz, de a gyozĂĄk mĂ©g nem puhĂĄk, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.
Vedd le a fedĆt, Ă©s hagyd mĂ©g 1 percig pirulni, hogy ropogĂłs legyen az aljuk. Ez az utolsĂł pirĂtĂĄs adja meg a jellegzetes textĂșrĂĄt â kĂvĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha.
TĂĄlald frissen, csĂpĆs mĂĄrtogatĂłval vagy extra chili olajjal. Tipp: ha szereted az erĆsebb Ăzeket, szĂłrd meg a tetejĂ©t egy kevĂ©s Ćrölt szecsuĂĄni borssal tĂĄlalĂĄs elĆtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.