KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: mĂ©rd ki a mandulalisztet, porcukrot Ă©s a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t.
A pontos mérés elengedhetetlen a macaron sikeréhez. Hasznålj digitålis mérleget a legpontosabb eredmény érdekében.
Egy tĂĄlban keverd össze a mandulalisztet Ă©s a porcukrot. Az egĂ©sz keverĂ©ket egy szitĂĄn ĂĄtpasszĂrozd, hogy ne maradjanak benne darabos rĂ©szek.
Ez a lépés nagyon fontos a sima macaronok eléréséhez. Ne hagyd ki, még akkor sem, ha a mandulaliszt finomnak tƱnik.
A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t egy keverĆtĂĄlban kezd el habbĂĄ verni, majd fokozatosan add hozzĂĄ a granulĂĄlt cukrot. Addig verjĂŒk, amĂg kemĂ©ny csĂșcsokat nem kĂ©pez, Ă©s fĂ©nyes lesz.
A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄval a felhasznĂĄlĂĄs elĆtt vĂĄlaszd szĂ©t, Ă©s tĂĄrold letakarva a hƱtĆben. Ez segĂt, hogy stabilabb habot verhess belĆle. HasznĂĄlj szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t.
A mandulalisztes-porcukros keverĂ©ket Ăłvatosan forgatva add hozzĂĄ a felvert tojĂĄsfehĂ©rjĂ©hez. Ne keverd tĂșl, hogy ne essen össze a hab.
A keverĂ©snĂ©l a cĂ©l a "macaronage", azaz a megfelelĆ ĂĄllag elĂ©rĂ©se. A masszĂĄnak szalagszerƱen kell lefolynia a spatulĂĄrĂłl. VigyĂĄzz, ne keverd tĂșl, mert a macaronok laposak lesznek.
A masszĂĄt egy sĂŒtĆpapĂros tepsire adagold, hasznĂĄlj egy habzsĂĄkot a tökĂ©letes kör alakĂș macaronok kialakĂtĂĄsĂĄhoz.
Rajzolj köröket a sĂŒtĆpapĂr hĂĄtuljĂĄra, hogy egyforma mĂ©retƱ macaronokat kĂ©szĂthess. A habzsĂĄkot tartsd fĂŒggĆlegesen, Ă©s nyomd ki a masszĂĄt a körök közepĂ©re.
Hagyd a kĂ©sz macaronokat szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejĂŒk egy vĂ©kony kĂ©rget kĂ©pezzen.
Ez a lĂ©pĂ©s elengedhetetlen a macaronok "lĂĄbĂĄnak" kialakulĂĄsĂĄhoz. A pihentetĂ©si idĆ fĂŒgg a pĂĄratartalomtĂłl. A macaronok akkor jĂłk, ha a tetejĂŒket finoman megĂ©rintve nem ragad az ujjadra.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 150 °C-ra (lĂ©gkeverĂ©ses), majd sĂŒsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell vĂĄlniuk a sĂŒtĆpapĂrtĂłl.
A sĂŒtĂ©si idĆ Ă©s hĆmĂ©rsĂ©klet sĂŒtĆfĂŒggĆ. Ărdemes prĂłbasĂŒtĂ©st vĂ©gezni, hogy megtalĂĄld a tökĂ©letes beĂĄllĂtĂĄst. Ha a macaronok teteje megreped, csökkentsd a hĆfokot.
A szederkrĂ©mhez a friss szedret pĂŒrĂ©sĂtsd, majd szƱrd ĂĄt egy finom szitĂĄn, hogy eltĂĄvolĂtsd a magokat. A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t olvaszd meg vĂzgĆz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszĂnnel Ă©s a szederpĂŒrĂ©vel.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t Ăłvatosan olvaszd, nehogy megĂ©gjen. A vĂzgĆz feletti olvasztĂĄs a legbiztonsĂĄgosabb mĂłdszer.
Keverd simåra a szederkrémet, majd hagyd kihƱlni.
A krĂ©mnek teljesen ki kell hƱlnie, mielĆtt megtöltöd vele a macaronokat, kĂŒlönben elolvasztja azokat.
A kihƱlt macaronokat töltsd meg a szederkrĂ©mmel, majd a tetejĂŒket zĂĄrd le egy mĂĄsik macaronnal.
HasznĂĄlj habzsĂĄkot a töltelĂ©k egyenletes elosztĂĄsĂĄhoz. Ne tegyĂ©l tĂșl sok töltelĂ©ket, mert kifolyhat a macaronok közĂŒl.
A kĂ©sz macaronokat hagyd pihenni egy-kĂ©t ĂłrĂĄt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a macaronok ĂĄllaga tökĂ©letes legyen, Ă©s a töltelĂ©k Ăzei jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.