A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.
A short ribs a legjobb választás, mivel a csontok gazdag ízt adnak a pácnak.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel.
Minél apróbbra vágod a fokhagymát, annál intenzívebb ízt ad a szósznak.
A szójaszószt, szezámolajat, cukrot és vizet egy tálban keverd össze.
Ha szeretnél, adhatunk hozzá egy kevés gyömbért is, hogy frissebb ízt kapjon.
A keverékhez add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd jól keverd el.
A szójaszósz és a szezámolaj gazdag és telt ízt ad az ételnek.
A pácot öntsd a marhahúsra, és hagyd pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy a hús átvegye az ízeket.
Ha időd engedi, hagyd akár 4 órán át pihenni, hogy még gazdagabb íze legyen.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, és add hozzá a pácolt húst.
A hús pirításakor ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mivel a pác könnyen odaéghet.
Pirítsd a húst mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirul.
A hús pirítása előtt ne túl forró serpenyőt használj, hogy ne égjen oda.
Add hozzá a maradék pácot, és főzd a húst alacsony lángon 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a pác ne égjen le.
Szórd meg a kész ételt szezámmaggal és tálald forrón.
A szezámmag ropogós textúrát és finom ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.