Szójaszószos Galbi, koreai marhahús pácban, szezámmaggal

Szójaszószos Galbi

A Szójaszószos Galbi a koreai konyha egyik legismertebb ételének számít, amely a marhahús gazdag pácban való áztatásával készül. A szójaszósz, szezámolaj és cukor különleges, sós és enyhén édes ízt ad a húsnak. A galbit szinte minden koreai étkezésnél találni, és gyakran tálalják rizs mellett, különleges családi összejöveteleken és ünnepeken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (short ribs)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
250 ml Víz
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.
1 ek. Búzaliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.

    A short ribs a legjobb választás, mivel a csontok gazdag ízt adnak a pácnak.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel.

    Minél apróbbra vágod a fokhagymát, annál intenzívebb ízt ad a szósznak.

    3

    A szójaszószt, szezámolajat, cukrot és vizet egy tálban keverd össze.

    Ha szeretnél, adhatunk hozzá egy kevés gyömbért is, hogy frissebb ízt kapjon.

    4

    A keverékhez add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd jól keverd el.

    A szójaszósz és a szezámolaj gazdag és telt ízt ad az ételnek.

    5

    A pácot öntsd a marhahúsra, és hagyd pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha időd engedi, hagyd akár 4 órán át pihenni, hogy még gazdagabb íze legyen.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, és add hozzá a pácolt húst.

    A hús pirításakor ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mivel a pác könnyen odaéghet.

    7

    Pirítsd a húst mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirul.

    A hús pirítása előtt ne túl forró serpenyőt használj, hogy ne égjen oda.

    8

    Add hozzá a maradék pácot, és főzd a húst alacsony lángon 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a pác ne égjen le.

    9

    Szórd meg a kész ételt szezámmaggal és tálald forrón.

    A szezámmag ropogós textúrát és finom ízt ad az ételnek.