Dashimaki Tamago, japán dashi-val készült omlett, szeletekre vágva, szép aranybarna színnel

Tamagoyaki dashi-val - dashimaki tamago

A dashimaki tamago egy hagyományos japán étel, amely a reggeli asztalon gyakran megjelenik. Az ízes tojásos étel különleges módon készül, dashi alaplével, amely gazdag és umamis ízt ad az omlettnek. A japán konyhában az étel elkészítése igazi művészet, hiszen az omlettet rétegenként kell feltekerni, hogy szép textúrát kapjunk. A technikai titok abban rejlik, hogy az összetevőket jól kell összekeverni és ügyelni kell a megfelelő hőmérsékletre a serpenyőben. Az étel az autentikus japán reggelik egyik ikonikus fogása.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
100 ml Dashi
1 tk. Szójaszósz
1 tk. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A dashi-t melegítsd fel egy serpenyőben, hogy langyos legyen. A dashi egy alaplé, amit japán éttermekben gyakran használnak, hogy ízesítse a fogásokat.

    A dashi elkészíthető előre, vagy ha nincs kész dashi, használhatsz instant változatot is.

    2

    A tojásokat egy tálban verjük fel alaposan. Add hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és a meleg dashi-t, majd keverd össze, hogy az összes hozzávaló jól elvegyüljön.

    A tojásokat ne verd túl, csak annyira, hogy a fehérje és a sárgája teljesen összeolvadjon, hogy a tamagoyaki szép, sima legyen.

    3

    Melegíts fel egy hosszúkás serpenyőt (preferáltan tamagoyaki serpenyőt) közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal.

    A serpenyőt ne túl forrón tedd fel, mert akkor a tojás gyorsan megsül, de nem fog szépen feltekerni.

    4

    Önts egy kevés tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyd, hogy a tojás egyenletesen szétterüljön. Amikor az alja megfőtt, hajtsd félbe a tojást, és egy mozdulattal húzd a feltekert részt a serpenyő egyik oldalára.

    Használj spatulát, hogy finoman fel tudd tekerni a tojást anélkül, hogy eltörne.

    5

    Önts újabb tojásos keveréket a serpenyőbe, és a már feltekert tojást helyezd vissza a serpenyőbe. A feltekert rész most a serpenyő alján lesz. Ismét hajtsd fel a tojást, és folytasd ezt a folyamatot a keverék el nem fogy.

    A folytatásnál ügyelj arra, hogy ne önts túl sok tojásos keveréket, mert így nem tudsz szépen tekerni.

    6

    Amikor a tamagoyaki elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni pár percig, majd vágjuk fel szeletekre.

    Ha szeretnéd, egy szép formát adhat a tamagoyakinek, ha tekerés után egy kis konyharuhával letakarod és hagyod pihenni.