Tandoori csirke szárnyak fűszeres, pirosas mázzal bevonva, sütve, tálalva

Tandoori csirke szárnyak

A tandoori csirke az indiai konyha egyik legismertebb fogása, amelyet hagyományosan agyagkemencében – tandoorban – készítenek. A csirkét joghurtos pácban áztatják, majd magas hőmérsékleten sütik, így kívül ropogós, belül szaftos marad. A csirke szárnyak változata egy modern, könnyebben elkészíthető formája ennek az ételnek, melyet otthon, sütőben is bátran elkészíthetünk. A tandoori pác különleges ízét a joghurt savassága és a fűszerek kombinációja adja, mint a garam masala, gyömbér és chili. Technikai tipp: ha nincs agyagkemencéd, használj magas hőfokú grillezőt vagy sütőt, és egy kis olajspray-vel fokozhatod a pirultságot. Ez az étel kiváló partyfalat, de főételként is remek naan kenyérrel vagy rizzsel tálalva – azonnal Indiába repít az ízeivel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Csirkeszárny
200 g Natúr joghurt
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss gyömbér
2 ek. Citromlé
1 tk. Őrölt paprika (édes)
0.5 tk. Őrölt chili
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha kell, vágd ketté az ízületnél. Készíts pácot: a joghurtot keverd össze a reszelt fokhagymával, gyömbérrel, citromlével, fűszerekkel és olajjal egy nagy tálban.

    Minél tovább marinálod, annál ízesebb lesz – hagyd pihenni akár egy éjszakát is hűtőben.

    2

    Forgasd bele a csirkeszárnyakat a pácba, ügyelve rá, hogy mindenhol bevonja őket. Fedd le, és pácold legalább 2 órát, de lehetőleg egy éjszakán át.

    Ha sietsz, 30 perc is elég, de a hosszú pácolás adja meg a mély tandoori ízt.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezd a bepácolt szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 25-30 percig, félidőben fordítsd meg őket.

    A sütés végén 3-4 percig grillezd, hogy kissé megpiruljanak, ropogósabbak legyenek.

    4

    Tálald melegen friss korianderrel vagy lime-gerezddel, valamint raita mártogatóval vagy naan kenyérrel.

    Tálalás előtt pár csepp friss citromlével is meglocsolhatod, hogy még frissebb legyen az íze.