Tandoori csirke szĂĄrnyak fƱszeres, pirosas mĂĄzzal bevonva, sĂŒtve, tĂĄlalva

Tandoori csirke szĂĄrnyak

A tandoori csirke az indiai konyha egyik legismertebb fogĂĄsa, amelyet hagyomĂĄnyosan agyagkemencĂ©ben – tandoorban – kĂ©szĂ­tenek. A csirkĂ©t joghurtos pĂĄcban ĂĄztatjĂĄk, majd magas hƑmĂ©rsĂ©kleten sĂŒtik, Ă­gy kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl szaftos marad. A csirke szĂĄrnyak vĂĄltozata egy modern, könnyebben elkĂ©szĂ­thetƑ formĂĄja ennek az Ă©telnek, melyet otthon, sĂŒtƑben is bĂĄtran elkĂ©szĂ­thetĂŒnk. A tandoori pĂĄc kĂŒlönleges Ă­zĂ©t a joghurt savassĂĄga Ă©s a fƱszerek kombinĂĄciĂłja adja, mint a garam masala, gyömbĂ©r Ă©s chili. Technikai tipp: ha nincs agyagkemencĂ©d, hasznĂĄlj magas hƑfokĂș grillezƑt vagy sĂŒtƑt, Ă©s egy kis olajspray-vel fokozhatod a pirultsĂĄgot. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł partyfalat, de fƑételkĂ©nt is remek naan kenyĂ©rrel vagy rizzsel tĂĄlalva – azonnal IndiĂĄba repĂ­t az Ă­zeivel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g Csirkeszárny
⭕ 200 g NatĂșr joghurt
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Ɛrölt paprika (Ă©des)
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt chili
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 tk. Garam masala
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszĂĄrnyakat tisztĂ­tsd meg, ha kell, vĂĄgd kettĂ© az Ă­zĂŒletnĂ©l. KĂ©szĂ­ts pĂĄcot: a joghurtot keverd össze a reszelt fokhagymĂĄval, gyömbĂ©rrel, citromlĂ©vel, fƱszerekkel Ă©s olajjal egy nagy tĂĄlban.

    MinĂ©l tovĂĄbb marinĂĄlod, annĂĄl Ă­zesebb lesz – hagyd pihenni akĂĄr egy Ă©jszakĂĄt is hƱtƑben.

    2

    Forgasd bele a csirkeszĂĄrnyakat a pĂĄcba, ĂŒgyelve rĂĄ, hogy mindenhol bevonja Ƒket. Fedd le, Ă©s pĂĄcold legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄt, de lehetƑleg egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt.

    Ha sietsz, 30 perc is elĂ©g, de a hosszĂș pĂĄcolĂĄs adja meg a mĂ©ly tandoori Ă­zt.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200 °C-ra. Helyezd a bepĂĄcolt szĂĄrnyakat sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. SĂŒsd 25-30 percig, fĂ©lidƑben fordĂ­tsd meg Ƒket.

    A sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©n 3-4 percig grillezd, hogy kissĂ© megpiruljanak, ropogĂłsabbak legyenek.

    4

    Tålald melegen friss korianderrel vagy lime-gerezddel, valamint raita mårtogatóval vagy naan kenyérrel.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt pĂĄr csepp friss citromlĂ©vel is meglocsolhatod, hogy mĂ©g frissebb legyen az Ă­ze.