A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha kell, vágd ketté az ízületnél. Készíts pácot: a joghurtot keverd össze a reszelt fokhagymával, gyömbérrel, citromlével, fűszerekkel és olajjal egy nagy tálban.
Minél tovább marinálod, annál ízesebb lesz – hagyd pihenni akár egy éjszakát is hűtőben.
Forgasd bele a csirkeszárnyakat a pácba, ügyelve rá, hogy mindenhol bevonja őket. Fedd le, és pácold legalább 2 órát, de lehetőleg egy éjszakán át.
Ha sietsz, 30 perc is elég, de a hosszú pácolás adja meg a mély tandoori ízt.
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezd a bepácolt szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 25-30 percig, félidőben fordítsd meg őket.
A sütés végén 3-4 percig grillezd, hogy kissé megpiruljanak, ropogósabbak legyenek.
Tálald melegen friss korianderrel vagy lime-gerezddel, valamint raita mártogatóval vagy naan kenyérrel.
Tálalás előtt pár csepp friss citromlével is meglocsolhatod, hogy még frissebb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.