Tandoori csirke wrap tálalva, fűszeres csirke darabokkal, uborkával és korianderrel

Tandoori csirke wrap

A Tandoori csirke wrap az indiai konyha egyik különlegessége, amely a tandoori fűszeres pácban készült csirkét és a ropogós tortilla lapokat ötvözi. A joghurtos pácnak köszönhetően a csirke szaftos marad, míg a fűszerek és a friss koriander egy igazán ínycsiklandó kombinációt alkotnak. Az uborka és hagyma éles íze frissít és enyhíti a fűszerek erősségét, így tökéletes kiegészítője a wrapnak. Ez a fogás nemcsak gyors, hanem rendkívül finom is, így ideális választás vendégváráshoz vagy akár napi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Tortilla lap
300 g Csirkemell filé
2 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
150 ml Joghurt
1 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander
1 db Uborka
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd fel kisebb szeletekre, hogy könnyen beleférjen a wrapba. Tedd félre.

    A csirkemell szeletek legyenek vékonyak, hogy gyorsan és egyenletesen átsüljenek.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, citromlevet, finomra reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban. Adj hozzá sót, borsot és egy kevés olajat.

    A joghurt segít a csirke szaftosságának megőrzésében, miközben a fűszerek behatolnak a húsba.

    3

    A csirkemell szeleteket tedd a pácba, és alaposan keverd össze. Fedd le, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, de akár 1 órán át is.

    Minél hosszabb ideig marinálod a csirkét, annál ízesebb lesz.

    4

    Melegítsd elő a grillt vagy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Süssd a csirkemell szeleteket kb. 5-6 percig, amíg szépen átsülnek és enyhén megpirulnak.

    A csirkét érdemes néhány percenként megforgatni, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

    5

    A tortilla lapokat enyhén megpiríthatod a grillen vagy serpenyőben, hogy ropogósabbak legyenek.

    A pirított tortilla lapok jobban megtartják a csirke levét és extra ropogós textúrát adnak.

    6

    A pihentetett csirkemell szeleteket tedd a tortilla lapra. Szórd meg friss korianderrel, uborkával és hagymával.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a tandoori fűszerek gazdag ízvilágát.

    7

    A tortilla lapot tekerd fel szorosan, hogy egy ínycsiklandó wrapot kapj.

    A tekercs akkor lesz igazán tartós, ha a széleit is kissé összecsípheted, hogy ne nyíljon szét.