Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.
Győződj meg róla, hogy az élesztő friss, különben a fánkok nem fognak megfelelően megkelni.
A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
A tej legyen langyos, nem forró, mert a forró tej elpusztíthatja az élesztőt.
Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor a fánkok kemények lesznek.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, amelyet előzőleg 50°C-ra melegítettél, majd kikapcsoltál.
Közben készítsd el a taro tölteléket: keverd össze a főtt, pürésített taro gyökeret a kókusztejjel és az opcionális lila édesburgonya porral, hogy gazdagabb színt és ízt kapj.
A taro gyökeret alaposan főzd meg, hogy könnyen pürésíthető legyen. A kókusztej mennyiségétől függően a töltelék sűrűsége változhat.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.
A kiszaggatáshoz használt poharat vagy szaggatót is lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon rá.
A kiszaggatott fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.
A második kelesztés segít abban, hogy a fánkok könnyebbek és puhábbak legyenek.
Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.
Az olaj hőmérsékletének pontos ellenőrzéséhez használj konyhai hőmérőt. Ha az olaj túl forró, a fánkok kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak.
Süsd a fánkokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne süss túl sok fánkot egyszerre, mert az lehűti az olajat, és a fánkok megszívják magukat olajjal.
Miután a fánkok langyosra hűltek, egy habzsák segítségével töltsd meg őket a krémes taro töltelékkel.
A töltelék könnyebb adagolása érdekében használj habzsákot, vagy vágj egy kis lyukat egy zárható zacskó sarkán.
A fánkok tetejét porcukorral és egy kevés fahéjjal hintsd meg az extra ízélmény érdekében.
A porcukrot szitán keresztül szórd a fánkokra, hogy egyenletesebb legyen a bevonat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.