A leveles tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd bélelj ki vele egy tarte formát, ügyelve arra, hogy az oldalait is befedd.
A tésztát ne hagyd túl vastagra, hogy szépen átsüljön és ropogós legyen.
A tejszínt tedd egy lábasba, és kezdd el melegíteni, de ne forrald fel.
A tejszínt alacsony hőfokon melegítsd, hogy ne csapódjon le rajta a víz.
A tojássárgájákat keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a lisztet és a fahéjat. Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg tejszínt.
A tojásokat ne tedd hozzá a tejszínhez, ha az még túl forró, mert akkor kicsapódhat.
A keveréket tedd vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett sűrítsd be a krémet. Amikor már elég sűrű, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit lehűlni.
Ne hagyd a krémet túl sűrűvé válni, mert akkor nehéz lesz eloszlatni a tésztán.
A krémet öntsd a tésztára, és tedd a sütőbe. 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a krém megszilárdul.
Ha a tészta gyorsan megpirul, de a krém nem, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.
Tálald a tarte de nata-t langyosan, frissen a sütőből, és élvezd a finom, krémes desszertet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.