Tarte de nata leveles tésztával tálalva

Tarte de nata leveles tésztával

A tarte de nata egy híres portugál édesség, amely a portugál piték egyik legismertebb változata. Az eredeti receptet a Jerónimos kolostorban készítették először, és azóta világszerte ismertté vált. A leveles tésztát és a sűrű, tojásos krémet kombináló desszert az évek során a világ számos országában népszerűvé vált. A tarte de nata leveles tésztával egy könnyen elkészíthető, de rendkívül ínycsiklandó változata, amely egyszerre ropogós és krémes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Leveles tészta
200 ml Tejszín
3 db Tojássárgája
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
20 g Liszt
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd bélelj ki vele egy tarte formát, ügyelve arra, hogy az oldalait is befedd.

    A tésztát ne hagyd túl vastagra, hogy szépen átsüljön és ropogós legyen.

    2

    A tejszínt tedd egy lábasba, és kezdd el melegíteni, de ne forrald fel.

    A tejszínt alacsony hőfokon melegítsd, hogy ne csapódjon le rajta a víz.

    3

    A tojássárgájákat keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a lisztet és a fahéjat. Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg tejszínt.

    A tojásokat ne tedd hozzá a tejszínhez, ha az még túl forró, mert akkor kicsapódhat.

    4

    A keveréket tedd vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett sűrítsd be a krémet. Amikor már elég sűrű, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit lehűlni.

    Ne hagyd a krémet túl sűrűvé válni, mert akkor nehéz lesz eloszlatni a tésztán.

    5

    A krémet öntsd a tésztára, és tedd a sütőbe. 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a krém megszilárdul.

    Ha a tészta gyorsan megpirul, de a krém nem, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    6

    Tálald a tarte de nata-t langyosan, frissen a sütőből, és élvezd a finom, krémes desszertet!