A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kisebb darabokra, majd fĆzd puhĂĄra sĂłs vĂzben kb. 20 perc alatt.
A burgonya fĆzĆvize legyen sĂłs, mert Ăgy Ăzesebb lesz a gnocchi.
SzƱrd le a megfĆtt burgonyĂĄt, majd törd ĂĄt egy tĂĄlba Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.
A burgonyåt alaposan szƱrd le, hogy ne legyen vizes a tészta. Fontos, hogy teljesen kihƱljön, mert a meleg burgonya megolvasztja a vajat és ragacsos lesz a tészta.
A kihƱlt burgonyĂĄhoz add hozzĂĄ a lisztet, a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt Ă©s egy csipet sĂłt, majd gyĂșrd össze egy puha, homogĂ©n tĂ©sztĂĄvĂĄ.
A liszt mennyisĂ©ge fĂŒgg a burgonya nedvessĂ©gtartalmĂĄtĂłl, ezĂ©rt fokozatosan adagold. A tĂ©szta ne legyen tĂșl kemĂ©ny, mert akkor nehĂ©z lesz vele dolgozni.
A tĂ©sztĂĄt oszd nĂ©gy rĂ©szre, formĂĄzz belĆlĂŒk kb. 2 cm vastag rudakat, majd vĂĄgd fel kis darabokra. A villĂĄval Ăłvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintĂĄzatot kapjon.
A gnocchi mintĂĄzata nem csak dekoratĂv, hanem segĂt a szĂłsznak jobban megtapadni a tĂ©sztĂĄn.
Forralj fel vizet egy nagy lĂĄbasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a vĂz felszĂnĂ©re (kb. 2 perc), szƱrd le Ćket Ă©s tedd fĂ©lre.
A gnocchik akkor vannak kĂ©szen, amikor feljönnek a vĂz felszĂnĂ©re. Ne fĆzd tĂșl Ćket, mert szĂ©teshetnek.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂtsd 2-3 percig, amĂg megpuhulnak.
A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert megkeseredhet.
Add hozzĂĄ a tenger gyĂŒmölcsei keverĂ©ket, Ă©s pirĂtsd 3-4 percig, hogy az Ăzek felszabaduljanak.
Ha fagyasztott tenger gyĂŒmölcseit hasznĂĄlsz, elĆtte olvaszd ki Ă©s szĂĄrĂtsd meg, hogy ne legyen vizes a szĂłsz.
Ăntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort, Ă©s fĆzd közepes lĂĄngon 5 percig, hogy az alkohol elpĂĄrologjon.
A fehĂ©rbor elhagyhatĂł, de mĂ©lyebb Ăzt ad a szĂłsznak.
Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t Ă©s a tejszĂnt, majd keverd alaposan össze. FĆzd tovĂĄbbi 5-7 percig, amĂg a szĂłsz besƱrƱsödik.
A szĂłsz sƱrƱsĂ©gĂ©t a tejszĂn mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod.
Add hozzĂĄ a kifĆtt gnocchikat a szĂłszhoz, Ă©s Ăłvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
A gnocchi könnyen összetörhet, ezért óvatosan keverd a szósszal.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel Ă©s frissen Ćrölt fekete borssal.
A petrezselyem Ă©s a bors frissessĂ©get Ă©s pikĂĄns Ăzt ad az Ă©telnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.