Tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt gnocchi tĂĄlalva

Tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt gnocchi

A tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt gnocchi egy igazi olasz kĂŒlönlegessĂ©g, amely ötvözi a hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ gnocchi puhasĂĄgĂĄt a tenger ajĂĄndĂ©kaival. A fehĂ©rboros-paradicsomos-tejszĂ­nes szĂłsz tökĂ©letesen kiemeli a rĂĄkok, kagylĂłk Ă©s tintahal finom Ă­zĂ©t. Ha szereted a mediterrĂĄn konyhĂĄt, Ă©s egy kĂŒlönleges, mĂ©gis könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ fogĂĄst keresel, ez a recept biztosan a kedvenced lesz!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Burgonya
⭕ 150 g Liszt
⭕ 1 db Tojássárgája
⭕ 1 csipet Só
⭕ 250 g Tenger gyĂŒmölcsei keverĂ©k (rĂĄk, kagylĂł, tintahal)
⭕ 100 ml FehĂ©rbor
⭕ 150 ml Tejszín
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 100 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 5 g Friss petrezselyem
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd fƑzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonya fƑzƑvize legyen sós, mert így ízesebb lesz a gnocchi.

    2

    SzƱrd le a megfƑtt burgonyĂĄt, majd törd ĂĄt egy tĂĄlba Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.

    A burgonyåt alaposan szƱrd le, hogy ne legyen vizes a tészta. Fontos, hogy teljesen kihƱljön, mert a meleg burgonya megolvasztja a vajat és ragacsos lesz a tészta.

    3

    A kihƱlt burgonyĂĄhoz add hozzĂĄ a lisztet, a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt Ă©s egy csipet sĂłt, majd gyĂșrd össze egy puha, homogĂ©n tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    A liszt mennyisĂ©ge fĂŒgg a burgonya nedvessĂ©gtartalmĂĄtĂłl, ezĂ©rt fokozatosan adagold. A tĂ©szta ne legyen tĂșl kemĂ©ny, mert akkor nehĂ©z lesz vele dolgozni.

    4

    A tĂ©sztĂĄt oszd nĂ©gy rĂ©szre, formĂĄzz belƑlĂŒk kb. 2 cm vastag rudakat, majd vĂĄgd fel kis darabokra. A villĂĄval Ăłvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintĂĄzatot kapjon.

    A gnocchi mintåzata nem csak dekoratív, hanem segít a szósznak jobban megtapadni a tésztån.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lĂĄbasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a vĂ­z felszĂ­nĂ©re (kb. 2 perc), szƱrd le Ƒket Ă©s tedd fĂ©lre.

    A gnocchik akkor vannak kĂ©szen, amikor feljönnek a vĂ­z felszĂ­nĂ©re. Ne fƑzd tĂșl Ƒket, mert szĂ©teshetnek.

    6

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd 2-3 percig, amĂ­g megpuhulnak.

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megkeseredhet.

    7

    Add hozzĂĄ a tenger gyĂŒmölcsei keverĂ©ket, Ă©s pirĂ­tsd 3-4 percig, hogy az Ă­zek felszabaduljanak.

    Ha fagyasztott tenger gyĂŒmölcseit hasznĂĄlsz, elƑtte olvaszd ki Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg, hogy ne legyen vizes a szĂłsz.

    8

    Öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 5 percig, hogy az alkohol elpĂĄrologjon.

    A fehérbor elhagyható, de mélyebb ízt ad a szósznak.

    9

    Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t Ă©s a tejszĂ­nt, majd keverd alaposan össze. FƑzd tovĂĄbbi 5-7 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    A szósz sƱrƱségét a tejszín mennyiségével szabålyozhatod.

    10

    Add hozzĂĄ a kifƑtt gnocchikat a szĂłszhoz, Ă©s Ăłvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    A gnocchi könnyen összetörhet, ezért óvatosan keverd a szósszal.

    11

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal.

    A petrezselyem és a bors frissességet és pikåns ízt ad az ételnek.