A csirkemellet vágd egyenletes, kisebb darabokra vagy csíkokra. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mézet, gyömbért, zúzott fokhagymát, szezámolajat és rizsecetet. Pácold benne a csirkét legalább 30 percig.
A hosszabb pácolási idő (akár több óra vagy egy éjszaka) még intenzívebbé teszi az ízeket.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a csirkedarabokat 5-7 percig, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a csirke párolódni fog ahelyett, hogy pirulna. Inkább több részletben süsd.
Keverd össze a kukoricakeményítőt vízzel, és add a maradék páchoz. Öntsd a serpenyőbe, és forrald fel, amíg a szósz besűrűsödik.
A kukoricakeményítőt mindig hideg vízzel keverd el csomómentesre, mielőtt a forró szószhoz adod, így elkerülheted a csomósodást.
Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és alaposan forgasd át a szószban, hogy minden darabot bevonjon.
Győződj meg róla, hogy a csirke teljesen átmelegszik a szószban, mielőtt tálalod.
Tálald a teriyaki csirkét friss, főtt rizzsel. Szórd meg apróra vágott zöldhagymával és pirított szezámmaggal.
A jázmin rizs vagy a basmati rizs különösen jól illik a teriyaki csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.