A csirkemellet vágd vékony csíkokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg a szezámolajon közepes lángon.
A csirkemellet érdemes vékonyan felszeletelni, hogy gyorsan és egyenletesen átsüljön. A szezámolaj különleges ízt ad, de helyettesíthető más olajjal is.
Öntsd hozzá a teriyaki szószt, és főzd pár percig, amíg a szósz bevonja a csirkét és besűrűsödik.
A teriyaki szósz mennyisége ízlés szerint változtatható. Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá egy kevés vizet.
A zöldhagymát vágd vékony karikákra, majd tedd félre a tálaláshoz.
A zöldhagymát közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy friss és ropogós maradjon.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, mert ez segít a gofrinak megemelkedni és könnyűnek lenni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós. A zsiradékkal vékonyan kend ki.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, hogy a gofri szép aranybarna legyen.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a teriyaki csirkét.
A gofrikat rácsra helyezve hűtsd, hogy ne ázzanak el.
Szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával a tökéletes ízhatás érdekében.
A szezámmagot érdemes pirítás előtt megpirítani, hogy intenzívebb legyen az íze.
Tálald azonnal, opcionálisan extra teriyaki szósszal és pirított szezámmaggal díszítve.
A frissen sült gofri a legfinomabb, de ha marad, légmentesen záródó dobozban tárolhatod. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.