Teriyaki gofri csirkével és szezámmal

Teriyaki Gofri

A teriyaki egy klasszikus japán szósz, amelyet szójaszószból, cukorból és rizsecetből készítenek. Az édeskés és sós ízvilág tökéletesen illik a ropogós gofrihoz, amely kontrasztot teremt az omlós csirkével. Ebben a receptben az ázsiai konyha egyik legismertebb szószát egy modern formában, gofriban tálaljuk. Ha szereted a különleges ázsiai ízeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
200 g Csirkemell
3 ek. Teriyaki szósz
1 ek. Szezámmag
50 g Zöldhagyma
1 ek. Pirított szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony csíkokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg a szezámolajon közepes lángon.

    A csirkemellet érdemes vékonyan felszeletelni, hogy gyorsan és egyenletesen átsüljön. A szezámolaj különleges ízt ad, de helyettesíthető más olajjal is.

    2

    Öntsd hozzá a teriyaki szószt, és főzd pár percig, amíg a szósz bevonja a csirkét és besűrűsödik.

    A teriyaki szósz mennyisége ízlés szerint változtatható. Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    A zöldhagymát vágd vékony karikákra, majd tedd félre a tálaláshoz.

    A zöldhagymát közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy friss és ropogós maradjon.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, mert ez segít a gofrinak megemelkedni és könnyűnek lenni.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós. A zsiradékkal vékonyan kend ki.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, hogy a gofri szép aranybarna legyen.

    9

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a teriyaki csirkét.

    A gofrikat rácsra helyezve hűtsd, hogy ne ázzanak el.

    10

    Szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával a tökéletes ízhatás érdekében.

    A szezámmagot érdemes pirítás előtt megpirítani, hogy intenzívebb legyen az íze.

    11

    Tálald azonnal, opcionálisan extra teriyaki szósszal és pirított szezámmaggal díszítve.

    A frissen sült gofri a legfinomabb, de ha marad, légmentesen záródó dobozban tárolhatod. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.