Tiganopsomo feta sajttal és friss chilivel tálalva

Tiganopsomo feta és chilivel

A Tiganopsomo egy hagyományos görög étel, amit a helyiek gyakran fogyasztanak reggelire vagy uzsonnára. Az étel egyszerű, de az ízek egyedülállóan gazdagok, köszönhetően a feta sajtnak és a chili frissítő erejének. A feta és a chili kombinációja egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt, és a görög konyha egyik különlegessége. Ezt az ételt az egész család imádni fogja, és egy gyorsan elkészíthető étkezés mindenki számára élvezetes lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Feta sajt
20 g Friss élesztő
300 ml Víz
1 ek. Cukor
1 tk.
3 ek. Olívaolaj
2 db Friss chili
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt oldd fel a langyos vízben a cukorral, és hagyd állni 10 percig, amíg habosodni kezd.

    Ha az élesztő nem habosodik fel, az azt jelenti, hogy már nem aktív, és új élesztőt kell használnod.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.

    A tésztát akkor is gyúrd jól át, ha az elején ragad, mert így lesz igazán puha és rugalmas a tészta.

    3

    Miután a tészta összeállt, takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán keresztül, hogy a tészta duplájára nőjön.

    A meleg hely segít abban, hogy az élesztő jobban dolgozzon, és gyorsabban keljen a tészta.

    4

    Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra. Törd bele a fetát és apróra vágott friss chilipaprikát.

    A feta sajt ne legyen túl nedves, különben felhígíthatja a tésztát. A chili mennyiségét a saját ízlésed szerint variálhatod.

    5

    Összegyúrás után formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a golyók túl nagyok, akkor a tészták nem sülnek át teljesen. Apróbb golyókat formálj, hogy könnyebben átsüljenek.

    6

    Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon. Tedd bele az elkészített tésztát, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne használd túl magas hőmérsékleten, mert a tészta kívül megéghet, belül pedig nyers marad.

    7

    A kész tiganopsomo-t vedd ki a serpenyőből, és tálald melegen.

    Tálalás előtt szórhatsz még egy kis oregano-t vagy chili pelyhet a tetejére, hogy fokozd az ízét.