A tilápia filéket alaposan mosd meg és itasd le róluk a vizet papírtörlővel. Ezt követően sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
Ha a hal filéje nagyon nedves, a panír nem fog jól tapadni. Fontos, hogy száraz legyen a hal.
A friss gyömbért hámozd meg és reszeld finomra. A fokhagymát is apróra vágd.
A gyömbér friss íze különleges aromát ad a halnak. Ha szeretnéd, kevés citromhéjat is reszelhetsz hozzá, hogy frissítőbb ízt kapj.
Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, reszelt gyömbért, fokhagymát, sót és borsot. A panírozáshoz ezt a keveréket fogod használni.
A zabpehely nemcsak egészséges, hanem különleges, ropogós textúrát is ad a halnak. Ha nem szeretnéd zabpehellyel, használhatsz sima lisztet is.
A halfiléket forgasd meg a zabpelyhes keverékben, ügyelve arra, hogy mindkét oldalán egyenletesen eloszoljon a panír.
Ha a panír nem tapad megfelelően, nedvesítsd meg egy kicsit a halat, vagy tojást is használhatsz, hogy biztosan rátapadjon.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj forró, tedd bele a panírozott halfiléket, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalonként.
A megfelelő olajhőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab panírt beledobsz a serpenyőbe, és az azonnal sercegni kezd.
Miután a hal mindkét oldala szépen megpirult, vedd ki a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A túlzott olaj mennyiség miatt a hal elázhat. Ügyelj arra, hogy a papírtörlő gyorsan felszívja a fölösleges olajat.
Tálalás előtt csepegtess a halra friss citromlevet, hogy friss, üdítő ízt adjon neki.
A citrom frissítő savassága kiemeli a hal ízét, és segít megemelni a fogás összhatását.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.