Tiradito avokádóval, lime levével és friss korianderrel

Tiradito avokádóval

A tiradito egy hagyományos perui étel, amely különbözik a sashimitól, mivel a halat nem csak nyersen tálalják, hanem fűszerekkel és citrusokkal ízesítik. Eredetileg a part menti városokban készült, ahol a friss halat könnyedén hozzájuthatták. Az avokádóval készült változata különleges frissességet ad az ételnek, és az ízek egyedülálló harmóniát alkotnak. A lime savanykás íze kiemeli a hal frissességét, míg a koriander és a chili friss és fűszeres ízeket ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Friss hal filé (pl. tőkehal, pisztráng)
1 db Avokádó
2 db Lime
1 csokor Friss koriander
2 szegfű Fokhagyma
1 db Chili
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vékony szeletekre vágd, majd rendezd el egy lapos tányéron.

    A halat jól éles késsel vágd, hogy a szeletek tiszták és egyenletesek legyenek.

    2

    Az avokádót félbevágva, magját eltávolítva, a héjától megszabadítva vágd vékony szeletekre, majd tedd a hal szeletek mellé.

    Az avokádót az utolsó pillanatban vágd fel, hogy ne barnuljon meg.

    3

    A lime-ok levét facsard ki egy tálba, és öntsd rá a halra és az avokádóra.

    Ha szeretnéd, a lime héját is finoman reszelheted, hogy még intenzívebb citrusos ízt kapj.

    4

    A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld, majd keverd össze az olívaolajjal, chili porral, sóval és borssal. Ezt a fűszeres keveréket öntsd a halra és avokádóra.

    A chili mennyiségét a saját ízlésed szerint módosíthatod. Ha nem szereted túl csípősre, csökkentsd az adagot.

    5

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald azonnal.

    A koriander frissessége és illata csodálatosan illik a halhoz és az avokádóhoz, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.