Tiramisu mousse torta elegánsan tálalva

Tiramisu mousse torta

A tiramisu a klasszikus olasz desszertek egyik ikonikus fogása, amelyet most mousse torta formában élvezhetsz. Ez a verzió ötvözi a hagyományos tiramisu gazdag ízvilágát a mousse könnyedségével, így tökéletes választás minden alkalomra. A krémes mascarpone, az erős espresso, és a finom kakaó harmóniája egy igazi ízélményt kínál. Az elkészítése egyszerű, mégis látványos, ezért kiváló választás, ha valami különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Mascarpone
300 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
200 ml Espresso kávé
200 g Babapiskóta
4 db Tojás
20 g Kakaópor
10 g Zselatin

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: főzd le az espressót, válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, és hagyd a zselatint hideg vízben megduzzadni.

    A zselatint ne áztasd túl sokáig, mert széteshet. A legjobb, ha csak annyi ideig hagyod vízben, amíg megpuhul.

    2

    Egy tálban keverd habosra a tojássárgákat a cukorral, majd add hozzá a mascarponét, és keverd simára.

    A tojássárgákat és a cukrot addig keverd, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez biztosítja, hogy a krém könnyű és levegős legyen. A mascarpone legyen hűtött, de ne túl hideg, hogy könnyen keverhető legyen.

    3

    A zselatint enyhén melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik, majd keverd bele a mascarpone krémbe.

    A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Csak addig melegítsd, amíg éppen feloldódik. Ha túl meleg a zselatin, mielőtt a krémbe kevernéd, hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne főzze meg a tojássárgáját.

    4

    Verd kemény habbá a tejszínt, és óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe. Ez lesz a mousse alapja.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. Ne keverd túl a tejszínt, mert vajkrémmé válhat. Óvatosan forgasd a mascarponés krémbe, hogy ne törjön össze a hab.

    5

    A tojásfehérjét verd kemény habbá, és szintén óvatosan forgasd bele a mousse alapba, hogy könnyű és légies legyen.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és a tál, amiben felvered, legyen tiszta és zsírmentes. Egy csipet só hozzáadása segíthet a hab stabilizálásában. Óvatosan forgasd a mousse-ba, hogy a hab ne törjön össze.

    6

    Egy tortaforma alját béleld ki babapiskótával, majd locsold meg az espressóval. Rétegezd rá a mousse-t, majd ismét babapiskóta és espresso következik.

    A babapiskótát ne áztasd túl sokáig az espressóba, mert elázhat. Csak éppen annyi ideig mártsd bele, hogy átnedvesedjen. A rétegezésnél figyelj, hogy egyenletesen oszlasd el a mousse-t.

    7

    A torta tetejét simítsd el, és szitálj rá kakaóport. Tedd a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd rá, különben a hűtőben nedvességet szívhat magába és elszíneződhet. A 4 óra hűtés minimum, a legjobb, ha egy éjszakát hagyod a hűtőben.

    8

    Tálalás előtt díszítsd friss tejszínhabbal vagy csokoládéforgáccsal, ha szeretnéd.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt nyomd a tortára, hogy ne essen össze a hűtőben.