Tiramisu parfé tálalva

Tiramisu parfé

A tiramisu parfé egy klasszikus olasz desszert, amelyet a kávé és a mascarpone sajt krémes textúrája tesz igazán különlegessé. A parfé frissítő és könnyed változata a hagyományos tiramisunak, melyet hűtve tálalnak. Képzeld el, ahogy a kávé íze keveredik a mascarpone és tejszín lágy textúrájával, miközben a parfé krémes és gazdag ízű. A parfé titka a friss kávé és mascarpone krém tökéletes egyensúlyában rejlik, amely igazi élményt nyújt. Tálalhatod egy kis extra kakaóporral a tetején, hogy még inkább fokozd az ízek gazdagságát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
100 g Porcukor
250 g Mascarpone sajt
100 ml Kávé
20 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.

    A tojássárgáját és a porcukrot vízgőz felett is felverheted, így biztosan elkerülöd a szalmonella fertőzést. Fontos, hogy a tál ne érjen a vízbe.

    2

    A mascarponét keverd össze a tojássárgájás krémmel, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben keveredik a tojássárgájával.

    3

    A tejszínt verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, így könnyebben kemény habot kapsz. Használj habverőt, de ne verd túl, mert vaj lesz belőle.

    4

    Lassan forgasd bele a felvert tejszínt a mascarponés keverékbe, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze könnyed állagát.

    A tejszínt óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd a mascarponés krémbe, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    A kávét készítsd el, és egy sekély tálba öntsd. A kávéba mártsd bele a piskótákat, és azokat gyorsan helyezd egy formába vagy tálba.

    Ne áztasd túl a piskótákat a kávéban, mert akkor eláznak és szétesnek. A kávéba tehetsz egy kevés rumot vagy amarettót is.

    6

    A kávés piskótákra kanalazd a mascarponés keveréket, és simítsd el a tetejét. Ezt ismételd meg, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    A rétegezésnél figyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a krémet.

    7

    A tetejét egy vékony réteg kakaóporral szórd meg.

    A kakaóport szitán keresztül szórd a tetejére, így egyenletesebb lesz.

    8

    A parfé formát tedd a mélyhűtőbe minimum 4-6 órára, de ha egy egész éjszakát pihenteted, még ízletesebb lesz.

    A parfé formát folpackkal takard le, mielőtt a mélyhűtőbe teszed, így nem fog ráfagyni a jég. Tálalás előtt vedd ki a mélyhűtőből 10-15 perccel, hogy könnyebben szeletelhető legyen.