Tofu Gyoza tálalva tofu töltelékkel és szójaszószos mártogatóval

Tofu Gyoza – lágy tofuval töltve (vegán)

A Tofu Gyoza a klasszikus japán gyoza növényi alapú változata, amelyet lágy tofuval készítenek, így teljes mértékben vegán. A tofu rendkívül jól átveszi a fűszerek és aromák ízét, így ideális alapanyaga a töltött tésztaételeknek. A gyoza Kínából származik, de Japánban finomabb, vékonyabb tésztával és pirítással-párolással készítik. A tofu verziót különösen azok kedvelik, akik húsmentes, mégis fehérjedús és tápláló ételre vágynak. A ropogósra pirított tésztaréteg és a selymes tofu töltelék párosa egyszerre könnyű és kielégítő. A szójaszószos mártogatók kiválóan kiegészítik az ízvilágot, és akár egy kevés lime-lével vagy sriracha szósszal is megbolondíthatók.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap (vegán)
200 g Lágy tofu (lecsöpögtetve, összetörve)
100 g Kínai kel (finomra vágva)
50 g Sárgarépa (reszelve)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
5 g Gyömbér (reszelt)
1 ek. Szójaszósz (vegán)
1 ek. Szezámolaj
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze az összetört tofut a kínai kellel, sárgarépával, újhagymával, fokhagymával és gyömbérrel. Ízesítsd szójaszósszal és szezámolajjal. TIPP: A tofu állagát sűrítheted egy kevés kukoricakeményítővel, ha túl nedves a töltelék.

    A tofut előtte nyomkodd ki, hogy minél kevesebb víz maradjon benne. Ehhez tekerd papírtörlőbe és tedd rá valami nehezet kb. 30 percre.

    2

    Töltsd meg a gyoza lapokat egy-egy teáskanálnyi töltelékkel. A széleket vízzel nedvesítsd be, hajtsd félbe, és csípd össze szorosan. A csipkézés segíti a párolásnál a jobb záródást.

    Ha a gyoza lapok nagyon szárazak, nehezebben záródnak. Ebben az esetben takard le őket nedves konyharuhával, amíg dolgozol velük.

    3

    Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat. Süsd őket aranybarnára (kb. 2 percig), csak az aljukat pirítsd.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, különben a gyozák gyorsan megégnek.

    4

    Önts hozzá vizet, azonnal fedd le, és párold 5 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig ropogós aljúra.

    Ha a víz elpárolgott, de a gyozák még nem puhák, adj hozzá még egy kevés vizet, és folytasd a párolást.

    5

    Tálald szójaszószos mártogatóval, újhagymával megszórva. TIPP: A szójaszószhoz keverhetsz egy kevés rizsecetet vagy chilit, hogy ízesebb legyen a mártás.

    A mártogatóba tehetsz egy kevés reszelt gyömbért is.