Tofu Gyoza tålalva tofu töltelékkel és szójaszószos mårtogatóval

Tofu Gyoza – lĂĄgy tofuval töltve (vegĂĄn)

A Tofu Gyoza a klasszikus japĂĄn gyoza növĂ©nyi alapĂș vĂĄltozata, amelyet lĂĄgy tofuval kĂ©szĂ­tenek, Ă­gy teljes mĂ©rtĂ©kben vegĂĄn. A tofu rendkĂ­vĂŒl jĂłl ĂĄtveszi a fƱszerek Ă©s aromĂĄk Ă­zĂ©t, Ă­gy ideĂĄlis alapanyaga a töltött tĂ©sztaĂ©teleknek. A gyoza KĂ­nĂĄbĂłl szĂĄrmazik, de JapĂĄnban finomabb, vĂ©konyabb tĂ©sztĂĄval Ă©s pirĂ­tĂĄssal-pĂĄrolĂĄssal kĂ©szĂ­tik. A tofu verziĂłt kĂŒlönösen azok kedvelik, akik hĂșsmentes, mĂ©gis fehĂ©rjedĂșs Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telre vĂĄgynak. A ropogĂłsra pirĂ­tott tĂ©sztarĂ©teg Ă©s a selymes tofu töltelĂ©k pĂĄrosa egyszerre könnyƱ Ă©s kielĂ©gĂ­tƑ. A szĂłjaszĂłszos mĂĄrtogatĂłk kivĂĄlĂłan kiegĂ©szĂ­tik az Ă­zvilĂĄgot, Ă©s akĂĄr egy kevĂ©s lime-lĂ©vel vagy sriracha szĂłsszal is megbolondĂ­thatĂłk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 db Gyoza tĂ©sztalap (vegĂĄn)
⭕ 200 g LĂĄgy tofu (lecsöpögtetve, összetörve)
⭕ 100 g Kínai kel (finomra vágva)
⭕ 50 g SĂĄrgarĂ©pa (reszelve)
⭕ 1 szál Újhagyma (apróra vágva)
⭕ 1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
⭕ 5 g GyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 1 ek. Szójaszósz (vegán)
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 100 ml Víz (pároláshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd össze az összetört tofut a kĂ­nai kellel, sĂĄrgarĂ©pĂĄval, ĂșjhagymĂĄval, fokhagymĂĄval Ă©s gyömbĂ©rrel. ÍzesĂ­tsd szĂłjaszĂłsszal Ă©s szezĂĄmolajjal. TIPP: A tofu ĂĄllagĂĄt sƱrĂ­theted egy kevĂ©s kukoricakemĂ©nyĂ­tƑvel, ha tĂșl nedves a töltelĂ©k.

    A tofut elƑtte nyomkodd ki, hogy minĂ©l kevesebb vĂ­z maradjon benne. Ehhez tekerd papĂ­rtörlƑbe Ă©s tedd rĂĄ valami nehezet kb. 30 percre.

    2

    Töltsd meg a gyoza lapokat egy-egy teåskanålnyi töltelékkel. A széleket vízzel nedvesítsd be, hajtsd félbe, és csípd össze szorosan. A csipkézés segíti a pårolåsnål a jobb zåródåst.

    Ha a gyoza lapok nagyon szĂĄrazak, nehezebben zĂĄrĂłdnak. Ebben az esetben takard le Ƒket nedves konyharuhĂĄval, amĂ­g dolgozol velĂŒk.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts kevĂ©s olajat, Ă©s helyezd bele a gyozĂĄkat. SĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra (kb. 2 percig), csak az aljukat pirĂ­tsd.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, de ne tĂșl forrĂł, kĂŒlönben a gyozĂĄk gyorsan megĂ©gnek.

    4

    Önts hozzĂĄ vizet, azonnal fedd le, Ă©s pĂĄrold 5 percig, amĂ­g a vĂ­z elpĂĄrolog. EzutĂĄn vedd le a fedƑt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig ropogĂłs aljĂșra.

    Ha a víz elpårolgott, de a gyozåk még nem puhåk, adj hozzå még egy kevés vizet, és folytasd a pårolåst.

    5

    TĂĄlald szĂłjaszĂłszos mĂĄrtogatĂłval, ĂșjhagymĂĄval megszĂłrva. TIPP: A szĂłjaszĂłszhoz keverhetsz egy kevĂ©s rizsecetet vagy chilit, hogy Ă­zesebb legyen a mĂĄrtĂĄs.

    A mårtogatóba tehetsz egy kevés reszelt gyömbért is.