Egy tálban keverd össze az összetört tofut a kínai kellel, sárgarépával, újhagymával, fokhagymával és gyömbérrel. Ízesítsd szójaszósszal és szezámolajjal. TIPP: A tofu állagát sűrítheted egy kevés kukoricakeményítővel, ha túl nedves a töltelék.
A tofut előtte nyomkodd ki, hogy minél kevesebb víz maradjon benne. Ehhez tekerd papírtörlőbe és tedd rá valami nehezet kb. 30 percre.
Töltsd meg a gyoza lapokat egy-egy teáskanálnyi töltelékkel. A széleket vízzel nedvesítsd be, hajtsd félbe, és csípd össze szorosan. A csipkézés segíti a párolásnál a jobb záródást.
Ha a gyoza lapok nagyon szárazak, nehezebben záródnak. Ebben az esetben takard le őket nedves konyharuhával, amíg dolgozol velük.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat. Süsd őket aranybarnára (kb. 2 percig), csak az aljukat pirítsd.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, különben a gyozák gyorsan megégnek.
Önts hozzá vizet, azonnal fedd le, és párold 5 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig ropogós aljúra.
Ha a víz elpárolgott, de a gyozák még nem puhák, adj hozzá még egy kevés vizet, és folytasd a párolást.
Tálald szójaszószos mártogatóval, újhagymával megszórva. TIPP: A szójaszószhoz keverhetsz egy kevés rizsecetet vagy chilit, hogy ízesebb legyen a mártás.
A mártogatóba tehetsz egy kevés reszelt gyömbért is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.