Vatapá de peixe com cebola kókuszos halételek, gazdag szószban

Vatapá de peixe com cebola

A Vatapá de peixe com cebola a tradicionális brazil konyha egyik alapétke, amely a gazdag kókusztej és hal kombinációjára épít. Ezt az ételt a Bahia régióban készítik a helyi halászatból származó friss halak felhasználásával. Az ínycsiklandó kókuszos halpüré és a friss koriander különleges ízkombinációja igazi különlegességet ad az ételnek. A Vatapá a hal és a kókusz remek harmóniájával készült, amely tökéletesen kiegészíti a fűszeres paprikát és fokhagymát. Ideális választás családi ebédekhez, különleges vacsorákhoz, vagy egy ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér húsú halfilé
400 ml Kókusztej
2 db Fehér kenyér
1 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Pálmacukor
1 tk.
0.5 tk. Feketebors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket vágd kisebb darabokra, majd ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal.

    A halat ne hagyd túl sokáig a fűszerekben, hogy ne veszítse el a frissességét.

    2

    A kenyér héját távolítsd el, majd törd darabokra, és áztasd be a kókusztejbe.

    A beáztatott kenyér segít a szósz krémessé tételében. Ne hagyd túl sokáig, hogy ne legyen túl nedves.

    3

    A póréhagymát és fokhagymát finomra vágd, a paprikát szeleteld fel.

    A fokhagyma ízének intenzitása érdekében először zúzd össze.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a póréhagymát, fokhagymát és paprikát, amíg üveges nem lesz.

    A zöldségek pirításakor fontos, hogy ne égjenek meg – közepes lángon dolgozz.

    5

    Hozzáadd a haldarabokat, a kókuszreszeléket, a beáztatott kenyeret és a pálmacukrot. Keverd jól össze, majd párold össze őket alacsony hőmérsékleten.

    A pálmacukor édes ízt ad a szósznak, ezért figyelj arra, hogy ne legyen túl édes.

    6

    Fűszerezd sóval és feketeborssal, és párold a keveréket, amíg a szósz krémes állagú nem lesz.

    Ha túl sűrű a szósz, egy kis kókusztej hozzáadásával könnyítheted.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss ízt adj hozzá.

    A koriander helyett friss bazsalikomot is használhatsz, ha jobban szereted.