A halfiléket vágd kisebb darabokra, majd ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal.
A halat ne hagyd túl sokáig a fűszerekben, hogy ne veszítse el a frissességét.
A kenyér héját távolítsd el, majd törd darabokra, és áztasd be a kókusztejbe.
A beáztatott kenyér segít a szósz krémessé tételében. Ne hagyd túl sokáig, hogy ne legyen túl nedves.
A póréhagymát és fokhagymát finomra vágd, a paprikát szeleteld fel.
A fokhagyma ízének intenzitása érdekében először zúzd össze.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a póréhagymát, fokhagymát és paprikát, amíg üveges nem lesz.
A zöldségek pirításakor fontos, hogy ne égjenek meg – közepes lángon dolgozz.
Hozzáadd a haldarabokat, a kókuszreszeléket, a beáztatott kenyeret és a pálmacukrot. Keverd jól össze, majd párold össze őket alacsony hőmérsékleten.
A pálmacukor édes ízt ad a szósznak, ezért figyelj arra, hogy ne legyen túl édes.
Fűszerezd sóval és feketeborssal, és párold a keveréket, amíg a szósz krémes állagú nem lesz.
Ha túl sűrű a szósz, egy kis kókusztej hozzáadásával könnyítheted.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss ízt adj hozzá.
A koriander helyett friss bazsalikomot is használhatsz, ha jobban szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.