Vegán padlizsán curry rizzsel tálalva, friss korianderrel megszórva

Vegán padlizsán curry rizzsel

A curry az indiai konyha egyik legismertebb étele, amely számos változatban készül. A padlizsán remek alapanyag a currykhez, mert könnyen magába szívja a fűszerek gazdag aromáit. A kókusztej selymes textúrát kölcsönöz az ételnek, miközben a gyömbér és a chili kellemesen pikáns ízt ad neki. A főtt basmati rizs tökéletesen kiegészíti ezt a fogást, amely nemcsak ízletes, hanem laktató is. Egy hideg estén különösen jól esik egy tányér forró, fűszeres padlizsán curry, amely felmelegíti a testet és a lelket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Padlizsán
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 ek. Paradicsompüré
200 ml Kókusztej
200 ml Zöldségalaplé
1.5 ek. Currypor
1 tk. Köménymag
0.5 tk. Chilipor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
200 g Főtt basmati rizs
1 marék Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágd kisebb kockákra, sózd meg enyhén, és hagyd állni 10 percig, hogy a kesernyés ízét kiengedje.

    A sózás segít eltávolítani a felesleges nedvességet és a keserű ízt a padlizsánból. A kockák mérete legyen kb. 2 cm.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért reszeld le.

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljenek át. A gyömbért érdemes finomra reszelni, így jobban kiadja az aromáját.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a köménymagot néhány másodpercig, hogy kiengedje az aromáját.

    A köménymagot óvatosan pirítsd, mert könnyen megéghet. Amikor illatozni kezd, már jó.

    4

    Add hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A hagymát üvegesre párold, mielőtt hozzáadod a fokhagymát és a gyömbért, mert a fokhagyma könnyen megég.

    5

    Szórd rá a curryt, a chilipaprikát, a sót és a borsot, majd keverd el alaposan.

    Használj jó minőségű curryport az intenzívebb ízért. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    6

    Add hozzá a padlizsánt, és pirítsd 5 percig, hogy enyhén megpuhuljon és ízes legyen.

    A padlizsánt időnként keverd meg, hogy egyenletesen piruljon.

    7

    Öntsd hozzá a paradicsompürét és a zöldségalaplét, majd főzd 10 percig, amíg a padlizsán teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldségalapléd, használhatsz vizet is, de a zöldségalaplé intenzívebb ízt ad.

    8

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd további 5 percig, hogy a curry selymes és ízes legyen.

    A kókusztej tejszínesebb állagot és gazdagabb ízt kölcsönöz a currynek. Használj zsíros kókusztejet a legjobb eredményért.

    9

    Tálald főtt basmati rizzsel és friss korianderrel megszórva.

    A basmati rizs helyett használhatsz jázminrizst is. A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod.