VietnĂĄmi bĂĄnh bột lọc ĂĄttetszƑ tĂ©sztĂĄval tĂĄlalva

VietnĂĄmi bĂĄnh bột lọc

A bĂĄnh bột lọc VietnĂĄm közĂ©psƑ rĂ©giĂłjĂĄbĂłl, Huáșż vĂĄrosĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s egyike a legkedveltebb hagyomĂĄnyos vietnĂĄmi gƑzölt Ă©teleknek. A tĂĄpiĂłka kemĂ©nyĂ­tƑbƑl kĂ©szĂŒlt tĂ©szta jellegzetesen ĂĄttetszƑ Ă©s enyhĂ©n rĂĄgĂłs, ami kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt minden falatnĂĄl. A hagyomĂĄnyos vĂĄltozat garnĂ©lĂĄval Ă©s sertĂ©shĂșssal kĂ©szĂŒl, de sokan alkalmazzĂĄk vegetĂĄriĂĄnus formĂĄban is. A recept titka a megfelelƑ ĂĄllagĂș tĂ©szta – ehhez fontos, hogy forrĂł vĂ­zzel keverd be, Ă©s gyorsan dolgozd össze. Tipp: a vĂ­z ne legyen langyos, kĂŒlönben a tĂ©szta nem fog megfelelƑen kialakulni. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs lehet kĂŒlönleges vacsorĂĄkra, ĂĄzsiai tematikus menĂŒkbe vagy akĂĄr elƑételkĂ©nt egy ĂŒnnepi asztalon. A bĂĄnh bột lọc egyszerre hoz Ășj textĂșrĂĄkat Ă©s autentikus dĂ©lkelet-ĂĄzsiai Ă­zeket a konyhĂĄba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g TĂĄpiĂłka kemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 160 ml Forró víz
⭕ 150 g GarnĂ©larĂĄk
⭕ 100 g SertĂ©shĂșs (aprĂłra vĂĄgott vagy darĂĄlt)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Hal szósz
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 ek. NövĂ©nyi olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnĂ©lĂĄt pucold meg Ă©s tisztĂ­tsd meg. A sertĂ©shĂșst vĂĄgd aprĂłra, vagy hasznĂĄlj darĂĄlt hĂșst. A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel finomra.

    A garnĂ©lĂĄt Ă©rdemes elƑre bepĂĄcolni egy kevĂ©s szĂłjaszĂłsszal Ă©s gyömbĂ©rrel, hogy Ă­zesebb legyen.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts fel olajat, majd dinszteld meg benne a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. Add hozzĂĄ a sertĂ©shĂșst, pirĂ­tsd 2-3 percig, majd add hozzĂĄ a garnĂ©lĂĄt, hal szĂłszt, cukrot, sĂłt Ă©s borsot. FƑzd, amĂ­g minden ĂĄtsĂŒl Ă©s Ă­zes lesz. Tedd fĂ©lre hƱlni.

    A hal szĂłszt Ăłvatosan adagold, mert nagyon sĂłs. KĂłstold meg a töltelĂ©ket, mielƑtt a tĂ©sztĂĄba töltöd.

    3

    A tĂ©sztĂĄhoz keverd össze a tĂĄpiĂłka kemĂ©nyĂ­tƑt a forrĂł vĂ­zzel fokozatosan, mĂ­g rugalmas, enyhĂ©n tapadĂłs tĂ©sztĂĄt kapsz. Amikor kihƱlt, gyĂșrd simĂĄra.

    A vizet lassan adagold a tĂĄpiĂłka kemĂ©nyĂ­tƑhöz, hogy ne csomĂłsodjon össze. A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd össze, hogy rugalmas legyen.

    4

    VĂĄgd a tĂ©sztĂĄt kis adagokra. Minden darabot nyĂșjtsd ki vĂ©kony kör alakĂșra, majd helyezz a közepĂ©be egy kevĂ©s hĂșsos-garnĂ©lĂĄs töltelĂ©ket. Hajtsd fĂ©lbe, Ă©s nyomd össze a szĂ©leket.

    A tĂ©sztĂĄt nagyon vĂ©konyra kell nyĂșjtani, hogy ĂĄttetszƑ legyen. A szĂ©leket alaposan nyomd össze, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki fƑzĂ©s közben.

    5

    Egy fazĂ©kban forralj vizet, majd tedd bele a tĂ©sztabatyukat. Amikor felĂșsznak a vĂ­z tetejĂ©re, mĂ©g fƑzd tovĂĄbbi 1-2 percig, majd szƱrd le Ă©s olajozd meg Ƒket enyhĂ©n, hogy ne ragadjanak össze.

    A tĂ©sztabatyukat Ăłvatosan tedd a forrĂł vĂ­zbe, hogy ne sĂ©rĂŒljenek meg. Az olajozĂĄs segĂ­t, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt melegĂ­ts kevĂ©s olajat, Ă©s locsold meg vele a bĂĄnh bột lọc-okat. KĂ­nĂĄld csĂ­pƑs hal szĂłszos mĂĄrtogatĂłval, aprĂ­tott zöldhagymĂĄval megszĂłrva.

    A bĂĄnh bột lọc-okat tĂĄlalhatod egy kevĂ©s pirĂ­tott hagymĂĄval megszĂłrva, ami mĂ©g Ă­zletesebbĂ© teszi.

    7

    Tipp: A töltelĂ©k variĂĄlhatĂł — akĂĄr csak rĂĄkos, akĂĄr csak sertĂ©shĂșsos is lehet, attĂłl fĂŒggƑen, milyen Ă­zvilĂĄgot kedvelsz.

    A tĂĄpiĂłka lisztet fokozatosan adagold a forrĂł vĂ­zhez, hogy elkerĂŒld a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt. Alaposan keverd el minden adag utĂĄn.

    8

    A kĂ©sz tĂ©sztabatyuk ĂĄttetszƑek Ă©s kissĂ© rugalmasak lesznek — ez a bĂĄnh bột lọc egyik kĂŒlönlegessĂ©ge!

    A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy a vĂ­z ne Ă©rje a dumplingokat, kĂŒlönben elĂĄzhatnak.