A bao bucikat gőzöld meg forró vízgőz felett kb. 6-8 percig. Használhatsz bambuszpárolót vagy egy szűrőt fedővel egy lábas fölött. Ügyelj, hogy ne érje víz közvetlenül a bucikat.
A gőzölő aljára tegyél sütőpapírt, hogy a bucik ne ragadjanak le.
A tonhalfilét szárítsd le papírtörlővel, sózd, borsozd, majd egy forró serpenyőben kevés olajon süsd meg mindkét oldalát 1-1 percig, hogy a külseje pirult, a belseje még rózsaszín maradjon. Ez a \'tataki\' stílusú elkészítés lényege.
A serpenyő legyen nagyon forró, mielőtt a tonhalat beletennéd, hogy gyorsan kérget kapjon. Használj magas füstpontú olajat, például napraforgóolajat vagy avokádóolajat.
A majonézt keverd össze a wasabi pasztával egy kis tálban. Ízlés szerint adj hozzá több wasabit, ha csípősebbre vágysz. Ez lesz a pikáns alapöntet.
A wasabi pasztát fokozatosan adagold, kóstold közben, hogy ne legyen túl erős.
A lilahagymát vékonyan szeleteld fel, a káposztát szintén vágd finom csíkokra. Forgasd össze őket szójaszósszal és szezámolajjal. Hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A káposztát sózd be enyhén, és hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki a levét, hogy ropogósabb legyen.
A meggőzölt bao bucikat óvatosan nyisd szét. Először kenj bele egy kis wasabis majonézt, majd tegyél bele pár szelet sült tonhalat, végül kanalazz rá a káposztás-lilahagymás keverékből.
A tonhalat érdemes sütés előtt bepácolni szójaszósszal és gyömbérrel, hogy még ízletesebb legyen.
Azonnal tálald, amíg a buci még meleg, a tonhal pedig friss. Tálalás előtt cseppents rá még egy kis szójaszószt vagy szezámolajat, ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízeket.
Ha nincs kéznél szezámolaj, pár csepp pirított szezámolajjal is meglocsolhatod, az is remek ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.