Wasabis és tonhalas bao bun tálalva

Wasabis és tonhalas bao bun

Történeti háttér: A bao buci hagyományosan a kínai konyhából származik, míg a tonhal tataki Japánban vált népszerűvé. Ez a recept a két ázsiai kulináris világ fúzióját mutatja be: a gőzölt tészta és az enyhén pirított tonhal együtt lenyűgöző kontrasztot alkot. Érzelmi felvezetés: A piruló tonhal illata és a wasabi csípős aromája már a főzés során megidézi a japán tengerparti éttermek hangulatát. Technikai tanács: A tonhalat mindig jó minőségű, sushi-grade halból készítsd, és csak rövid ideig süsd, hogy a belseje szaftos maradjon. A wasabis majonézt mindig közvetlenül tálalás előtt készítsd el, hogy ne veszítse el intenzitását. Ez az étel kiváló választás egy elegáns, mégis gyors vacsorához vagy különleges vendéglátáshoz – különösen halimádóknak ajánlott.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao buci
300 g Friss tonhalfilé
100 g Majonéz
1 tk. Wasabi paszta
1 db Lilahagyma
100 g Káposzta
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A bao bucikat gőzöld meg forró vízgőz felett kb. 6-8 percig. Használhatsz bambuszpárolót vagy egy szűrőt fedővel egy lábas fölött. Ügyelj, hogy ne érje víz közvetlenül a bucikat.

    A gőzölő aljára tegyél sütőpapírt, hogy a bucik ne ragadjanak le.

    2

    A tonhalfilét szárítsd le papírtörlővel, sózd, borsozd, majd egy forró serpenyőben kevés olajon süsd meg mindkét oldalát 1-1 percig, hogy a külseje pirult, a belseje még rózsaszín maradjon. Ez a \'tataki\' stílusú elkészítés lényege.

    A serpenyő legyen nagyon forró, mielőtt a tonhalat beletennéd, hogy gyorsan kérget kapjon. Használj magas füstpontú olajat, például napraforgóolajat vagy avokádóolajat.

    3

    A majonézt keverd össze a wasabi pasztával egy kis tálban. Ízlés szerint adj hozzá több wasabit, ha csípősebbre vágysz. Ez lesz a pikáns alapöntet.

    A wasabi pasztát fokozatosan adagold, kóstold közben, hogy ne legyen túl erős.

    4

    A lilahagymát vékonyan szeleteld fel, a káposztát szintén vágd finom csíkokra. Forgasd össze őket szójaszósszal és szezámolajjal. Hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A káposztát sózd be enyhén, és hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki a levét, hogy ropogósabb legyen.

    5

    A meggőzölt bao bucikat óvatosan nyisd szét. Először kenj bele egy kis wasabis majonézt, majd tegyél bele pár szelet sült tonhalat, végül kanalazz rá a káposztás-lilahagymás keverékből.

    A tonhalat érdemes sütés előtt bepácolni szójaszósszal és gyömbérrel, hogy még ízletesebb legyen.

    6

    Azonnal tálald, amíg a buci még meleg, a tonhal pedig friss. Tálalás előtt cseppents rá még egy kis szójaszószt vagy szezámolajat, ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízeket.

    Ha nincs kéznél szezámolaj, pár csepp pirított szezámolajjal is meglocsolhatod, az is remek ízt ad.