Egy nagy keverőtálba szitáld a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez segít elkerülni a csomósodást és egyenletes tésztát kapni.
A szitálás segít, hogy a liszt levegősebb legyen, és a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában. Így könnyebb lesz csomómentes tésztát készíteni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és a szódavizet, majd keverd simára.
A szódavíz helyett használhatsz ásványvizet is, vagy akár egy kevés sört, ami még könnyedebbé teszi a tésztát.
Olvaszd meg a vajat, majd hagyd egy kicsit hűlni. Keverd bele a tojásos keverékbe, hogy egyenletesen eloszoljon.
A megolvasztott vaj helyett használhatsz olajat is, de a vajjal finomabb lesz az íze. Ügyelj arra, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert a tojás összekaphat.
Adj hozzá 10 g wasabi pasztát, és alaposan keverd el, hogy az íz egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A wasabi mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha kevésbé szereted a csípőset, kevesebbet adj hozzá. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj többet. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg a tésztát, mielőtt többet adnál hozzá.
Lassan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverővel, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.
Fontos, hogy a nedves és száraz hozzávalókat fokozatosan keverd össze, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne a tészta, szűrd át egy szitán.
Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, majd közepes lángon melegítsd fel.
Használj tapadásmentes serpenyőt a palacsintasütéshez. Fontos, hogy a serpenyő megfelelően fel legyen melegítve, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta leragadhat.
Önts egy kisebb merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy szódavizet. Ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet. A palacsinta akkor van kész, ha a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.
Egy spatulával óvatosan fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnára pirul.
A palacsintát óvatosan fordítsd meg, hogy ne szakadjon el. Ha a palacsinta könnyen leválik a serpenyőről, akkor van itt az ideje a fordításnak.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy. Ha szükséges, időnként kend ki újra a serpenyőt egy kis olajjal.
A serpenyő hőmérsékletét tartsd egyenletesen közepesen, hogy a palacsinták ne égjenek le. Ha úgy látod, hogy a serpenyő túl forró, vedd lejjebb a lángot.
Tálald a wasabis palacsintát friss zöldségekkel, krémsajttal vagy szójaszósszal egy izgalmas ízélményért.
Kínálhatod avokádóval, pácolt gyömbérrel vagy akár füstölt lazaccal is a még különlegesebb ízvilágért. A szójaszósz helyett használhatsz teriyaki mártást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.