Wasabis palacsinta tálalva

Wasabis palacsinta

A wasabis palacsinta egy modern és izgalmas fúziós étel, amely a japán konyha egyik ikonikus alapanyagát, a wasabit ötvözi a klasszikus palacsintával. A wasabi eredetileg a japán hegyi folyók mentén nőtt, és évszázadok óta használják sushi és egyéb ételek fűszerezésére. Ebben a receptben a wasabi friss, csípős íze tökéletesen kiegyensúlyozza a palacsinta puha, enyhén édes tésztáját, így különleges és egyedi gasztronómiai élményt nyújt. Tálalhatod friss zöldségekkel, szójaszósszal vagy akár füstölt lazaccal egy igazán autentikus japán élményért!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
10 g Cukor
20 g Vaj
5 g Sütőpor
10 g Wasabi paszta
10 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálba szitáld a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez segít elkerülni a csomósodást és egyenletes tésztát kapni.

    A szitálás segít, hogy a liszt levegősebb legyen, és a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában. Így könnyebb lesz csomómentes tésztát készíteni.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és a szódavizet, majd keverd simára.

    A szódavíz helyett használhatsz ásványvizet is, vagy akár egy kevés sört, ami még könnyedebbé teszi a tésztát.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd hagyd egy kicsit hűlni. Keverd bele a tojásos keverékbe, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A megolvasztott vaj helyett használhatsz olajat is, de a vajjal finomabb lesz az íze. Ügyelj arra, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert a tojás összekaphat.

    4

    Adj hozzá 10 g wasabi pasztát, és alaposan keverd el, hogy az íz egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    A wasabi mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha kevésbé szereted a csípőset, kevesebbet adj hozzá. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj többet. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg a tésztát, mielőtt többet adnál hozzá.

    5

    Lassan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverővel, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.

    Fontos, hogy a nedves és száraz hozzávalókat fokozatosan keverd össze, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne a tészta, szűrd át egy szitán.

    6

    Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, majd közepes lángon melegítsd fel.

    Használj tapadásmentes serpenyőt a palacsintasütéshez. Fontos, hogy a serpenyő megfelelően fel legyen melegítve, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta leragadhat.

    7

    Önts egy kisebb merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy szódavizet. Ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet. A palacsinta akkor van kész, ha a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.

    8

    Egy spatulával óvatosan fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnára pirul.

    A palacsintát óvatosan fordítsd meg, hogy ne szakadjon el. Ha a palacsinta könnyen leválik a serpenyőről, akkor van itt az ideje a fordításnak.

    9

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy. Ha szükséges, időnként kend ki újra a serpenyőt egy kis olajjal.

    A serpenyő hőmérsékletét tartsd egyenletesen közepesen, hogy a palacsinták ne égjenek le. Ha úgy látod, hogy a serpenyő túl forró, vedd lejjebb a lángot.

    10

    Tálald a wasabis palacsintát friss zöldségekkel, krémsajttal vagy szójaszósszal egy izgalmas ízélményért.

    Kínálhatod avokádóval, pácolt gyömbérrel vagy akár füstölt lazaccal is a még különlegesebb ízvilágért. A szójaszósz helyett használhatsz teriyaki mártást is.